Qlandia
Hrana, ki vas bo ohladila
Hrana, ki vas bo ohladila

Stara kitajska medicina verjame, da obstaja hrana, ki greje in hrana, ki hladi telo. Da se bomo lažje prenašali vročino in soparo poletnih dni, se raje odločimo za svežo, sočno in lahko hrano.

Sveže in sočno

V poletnih mesecih je na jedilniku še posebej dobrodošlo sadje in zelenjava, ki vsebuje velik delež vode. V sam vrh tega seznama sodijo lubenice, melone in kumare, sledijo pa marelice, grozdje, ananas, breskve, jabolka, kokos, bučke, šparglji, grah, brokoli in zeleno-listnata zelenjava. Logika je precej enostavna: če jemo veliko svežega sadja in zelenjave ali si iz njih pripravimo napitke, bomo v telo vnašali vodo, ki poskrbi za ustrezno hidracijo in posledično ohladi telo.

Poletje je čas za … juho!

Ste ob zgornjem naslovu zavili z očmi, ker vam sredi vročega poletja na kraj pameti ne pade, da bi srkali juho? Lahka zelenjavna juha je idealna za poletne dni, saj z njo nadomestimo s potenjem izgubljeno tekočino in sol. Če vas vroča juha še vedno ne prepriča, se zgledujete po Špancih in si pripravite hladno različico – gaspačo. 

Recite ne »ognjeni« hrani

V splošnem velja, da najbolj greje beljakovinska hrana, zlasti rdeče meso, ki ob pomoči maščobdobesedno priliva olje na telesni ogenj. Takoj za njim so po grelnem učinku ostala mastna in težka hrana, oreški, semena in jajca. Ko nam je izjemno vroče se izognimo tudi škrobni hrani, kot je kruh, ajda, riž, pecivo ali krompir, ki pri prebavi pritegne več vode in je zato ostane manj za hlajenje telesa, ter kavi, alkoholu, čokoladi, ostrim začimbam in pretirano slanim jedem.

Po navdih za lahki poletni obrok v Qlandio

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#kulinarika
Pisane jesenske juhe
Jesen prinaša celo paleto toplih barv. Postrezite jih tudi na domači mizi.
#kulinarika
Energijske ploščice s čokolado
Pripravite zdrav prigrizek, ki je obenem božansko dober. Ploščice so polne hranilnih snovi in nas napolnijo z energijo, pripravljene pa so brez belega sladkorja. Super nadomestek čokoladi in drugim industrijsko pripravljenim sladicam za trenutke, ko nam »pade cuker«.
#kulinarika
Čas je za lučke!

Vas mika sladoled, vendar si želite nekaj bolj zdravega? Pripravite si super QL lučke. Prava eksplozija sočnih okusov vas bo tako v vsakem trenutku čakala v domačem zamrzovalniku. Poglejte recepte.

#kulinarika
Sočna španska paella z morskimi sadeži

Okusna morska jed, ki izvira iz sončne Valencie, bo tudi na domačih krožnikih priklicala pravo poletno atmosfero. Za vas smo pripravili recept.

#kulinarika
QL recept: Svež jogurtov dip (tzatziki)
Odlična izbira za pomakanje hrustljave zelenjave, tortilja zvitkov, mesa z žara ipd.
#kulinarika
QL recept: Tandoori piščanec z melono in mandlji
Hiter in zdrav obrok, ki pa je tudi nadvse okusen. 
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
V Qlandii vas že čaka sveža številka QL magazina STYLE, polna svežih QL modnih trendov, novosti in idej za bolj hladne jesenske in zimske dni. »Ta dolg« magazin, kot mu pri nas rečemo, prinaša vse najboljše, kar vam je na voljo v nakupovalnih centrih Qlandia. Pobrskajte po izjemnih modnih kosih novih kolekcij za jesen in zimo 2019/2020, poiščite idejo ali dve za aktivnosti v družbi najmlajših, odkrijte najboljše iz sveta tehnologije in še in še.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Novo mesto