Qlandia
Reportaža: Prvi krog tekmovanja QL talent

V četrtek, 28. septembra 2017, je potekalo že tretje QL talent tekmovanje prvega kroga. Tokrat so se nastopajoči predstavili publiki v Qlandiji Novo mesto.

Vse zbrane je pozdravila odlična pevka Eva Černe s svojo udarno pesmijo Vrti se v ritmu in dodobra ogrela oder ter pripravila mikrofon za vse nastopajoče.

Po uvodni točki je na odru vse zbrane pozdravil tudi Boštjan Romih in poskrbel za predstavitev tričlanske strokovne žirije. S svojo pozitivno energijo je poskrbel, da so tekmovalci na oder prišli kar se da sproščeno.

Strokovno žirijo so sestavljale tri izkušene glasbenice (od leve proti desni) Katarina Habe, Eva Černe in Tjaša Hrovat. Njihova glavna naloga pa je bila izbrati osem polfinalistov. Vsaka izmed njih je podala komentar posameznega nastopajočega, obenem pa so s pomočjo bogatih izkušenj dajale nasvete, kako premagati tremo ter kako najbolje izpeljati nastop.

Katarino Habe glasba spremlja že od malih nog. Kot majhna deklica je z zborom sodelovala na različnih tekmovanjih, že pri 14 letih pa je oblikovala manjšo vokalno skupino, iz katere se je oblikovala skupina Katrinas. Katarina je vsem prisotnim zaupala, kako z nekaj preprostimi vajami premagamo tremo pred nastopom. Verjamemo, da bo vsem nastopajočim prišel napotek še kako prav.

Evo Černe glasba spremlja že celo življenje, saj izhaja iz glasbene družine. Z odri se je spoprijateljila že v otroških letih, pravi pa, da se vseeno še kdaj spopade s tremo pred nastopom – nič hudega, saj sama pravi, da je malo treme potrebne, ker se potem še bolj potrudiš. Eva je tudi profesorica petja, saj svoje pevsko znanje z veseljem prenaša na naslednje generacije. S svojo pozitivno energijo in simpatičnim nasmehom je spodbudila tudi vse nastopajoče, naj vztrajno nadaljujejo svojo pevsko pot.

Tretja žirantka je vedno nasmejana Tjaša Hrovat. Prvič se je širši javnosti predstavila na šovu X factor, glasbeno pot nadaljevala v Ansamblu Jureta Zajca, sedaj pa prepeva v duetu s fantom Urošem. Tjašo so najbolj prepričali nastopajoči, pri katerih je na prvi pogled videla, da uživajo v nastopu in poskrbijo za dobro interpretacijo, saj se tudi sama vedno poglobi v besedilo pesmi in se prepusti glasbi.

V Novem mestu se je zvrstilo 17 nastopajočih.

Pred razglasitvijo rezultatov sta nas Tjaša in Uroš Steklasa s pesmijo Tebe imam popeljala v svet romantike. Pravita, da si življenja brez glasbe ne predstavljata.

Čeprav so vsi že komaj čakali rezultate, so si vzeli čas še za skupinsko sliko.

V polfinale QL talenta se je uvrstilo osem deklet, ki že komaj čakajo svoj naslednji nastop. To, da so bile navdušene nad uvrstitvijo v naslednji krog, pa lahko preberemo kar z njihovih obrazov.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#dogajanje
Na kavi: Baby Center
Pogosta prva asociacija na december so otroško veselje in praznična darila. Zato smo tik pred praznično evforijo skočili v Baby Center, kjer so nam razkrili kakšen bo praznični december pri njih. Preberite intervju.
#dom #dogajanje
Zdravo spanje

Kakovosten spanec, ob katerem se zbudite spočiti, nasmejani in polni zagona za nov dan pogosto ni odvisen zgolj od vašega osebnega počutja. Upoštevajte spodnje in se pripravite na najboljše spanje vašega življenja!

#dogajanje #šport
Na kavi: V novi trgovini Sport Vision

Tokrat smo se na kavico in klepet zapeljali v Qlandio Novo mesto. Konec avgusta smo tukaj z navdušenjem pozdravili novo športno trgovino Sport Vision in seveda smo o njej takoj želeli izvedeti čim več. 

#dogajanje
Na kavi: Bags&More
V dneh tik pred začetkom šolskega leta smo se na obisk podali tja, kjer je v zadnjih avgustovskih dneh najbolj vroče – med police s šolskimi potrebščinami. 
#dogajanje
Na kavi: SIMPLE Barber Shop
Besedo brivec smo še do nedavnega povezovali s preteklostjo ...
#dogajanje
Zabavno v Qlandii

Včasih pride tak dan, ko potrebujete malo družbe, zabave in pozitivne energije. Na tak dan vstopite v deželo zabave, kjer ste vedno nekaj dogaja in ste vedno dobrodošli!

Preverite, kaj vse se dogaja pri nas. Spremljajte rubriko DOGODKI na spletni strani in bodite na tekočem s prihajajočim dogajanjem v vaši Qlandii.

QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Čeprav so trenutne razmere vse prej kot običajne, se je cvetoča pomlad prikradla v mesto in okolico ter s seboj prinesla srečo in veselje s soncem obsijanih toplih dnih. Svežino in razigranost pomladi smo vnesli tudi v novo številko QL magazina Mini. S pomladnim QL magazinom vam želimo vsaj malo razbremeniti dan in vas z lahkotnim branjem zazibati v prijetno pomlad. Poiščite nasvete za sijočo polt, poskusite naš recept za trendovski poke bowl, rešite nagradno križanko in z nasmehom stopite v sončne dni.
DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVANovo mesto