Qlandia
Prevetrimo svojo garderobo!
Preberite si nekaj nasvetov, kako v omari vzpostaviti red in se znebiti odvečne navlake.

Nedelja popoldne. Stojimo pred svojo garderobno omaro in v istem trenutku je jasno, da v njej nič ne najdemo. Tukaj je še nekaj lahkotnih poletnih kosov, ker smo jih pustili »za vsak slučaj, če bo še kak topel dan«, jesenska garderoba in lanskoletni zimski modni nakupi, ki smo jih že prezračili in pripravili, saj bo zima vsak čas tu. Skratka – KAOS! Sedaj pa poskusite v tem kaosu poiskati tisto elegantno sivo jopico, ki ste si jo tako želeli obleči za večerno druženje.

Če se tudi vi spopadate s podobno nadlogo, naj vas potolažimo, da niste sami. Pogosto v naglici naših dni pozabimo, da je kdaj pa kdaj treba vzpostaviti red tudi v garderobni omari. Odlična priložnost za to je ravno ob menjavi letnih časov, saj moramo tako ali tako na obešalnike in police postaviti druga oblačila. Ujemite dve muhi na en mah in se istočasno znebite odvečne navlake, ki v vaši omari povzroča samo nered in krade prostor novim modnim nakupom.

1. Vzemite vsa oblačila iz omare in jih postavite na kup.

Spraznite vse obešalnike, police, predale … najlažje bo, če vsa oblačila sproti postavite na posteljo. Šele tako, ko boste vse imeli pred očmi, boste videli, koliko oblačil zares imate in kaj od tega zares potrebujete. Že s tem, ko boste oblačila vzeli iz omare, boste v njej našli veliko stvari, na katere ste pozabili in jih v bistvu sploh ne potrebujete.

2. Vse, kar imate v omari, vam mora biti prav.

Na prvi pogled neumno pravilo, pa vendar ima vsakdo v omari kak tak kos, ki ga iz sezone v sezono prelaga, ker mogoče bo še kdaj prav. Pa naj bodo pretesne kavbojke, za katere upate, da boste vanje še kdaj zlezli, ali tri številke prevelik plašč, ki je tako topel, da se ga ne morete znebiti. Pomerite oblačila in tista, ki vam v tem trenutku niso prav, nimajo svojega mesta v omari. Lahko jih shranite na podstrešju ali pa naredite dobro delo in jih podarite nekomu, ki jih bo z veseljem nosil.

3. Odkrijte svojo modno šibko točko.

Ko imate vsa oblačila pred sabo, boste takoj videli, kaj je vaša šibka točka pri nakupovanju. To so tisti modni kosi, ki jih imate v garderobi preveč. Oprijete črne kavbojke? Ogromni črtasti šali? Modre kravate? Pleteni puloverji z gumbi? Ugotovite, v kaj se običajno pri nakupih zatečete in se jim naslednjič skušajte izogniti, saj imate teh kosov dovolj. Obenem pa tudi bolj dotrajane kose odstranite iz omare, saj boste vedno oblekli novejšo različico istega kosa.

4. Brzdajte svoja čustva!

Vsi imamo kako oblačilo, ki je vezano na prijetne spomine. Jopica, v kateri smo doživeli prvi poljub, športni dres prve zmage na šolskem tekmovanju, obleka v kateri smo prvič podpisali pogodbo. Ali pa preprosto oblačilo, ki nam je tako zelo všeč, da ga ne želimo zavreči, pa čeprav je že staro in dotrajano. Pri urejanju garderobe poskušajmo čustven vidik dati na stran in se osredotočiti res na tisto, kar bomo nosili.

5. Kdaj ste nazadnje to oblekli?

Tudi, če so vam oblačila še vedno prav in niso dotrajana, mora končni izbor še vedno čez zgoraj zastavljeno vprašanje. Ali ste določen modni kos v lanski sezoni oblekli vsaj enkrat (ne, pomerjanje pred ogledalom ne šteje)? Če je odgovor negativen, ga skoraj zagotovo ne boste niti letos in oblačilo bo samo kradlo dragoceni prostor v vaši omari. Trendi se spreminjajo, vaš okus tudi. Zato ne kopičite stvari zgolj z razlogom »kaj če…«.

QL NAMIG - Omaro lično pospravite!

Sedaj, ko ste odstranili odvečne modne kose in svoji garderobi dovolili, da zadiha, je čas, da vse pospravite nazaj v omaro. Za večji red in preglednost uporabite razdelilnike za predale, dodatne obešalnike, škatle za oblačila … tako boste prav vsako stvar hitreje našli. Seveda pa na vrh postavite tista oblačila, ki jih najpogosteje nosite.

QL NASVET - Ne mečite stran!

Oblačila, ki ne sodijo v vašo garderobno omaro, lahko svoj prostor najdejo drugje. Podarite jih nekomu, ki jih bo z veseljem nosil, predelajte v nekaj novega ali podarite kateri od dobrodelnih ustanov v vašem lokalnem okolju.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#nasvet #šport
Eno pametno, prosim!

Pametne ure osvajajo svet. Že imate svojo?

#nasvet
Kaj beremo to jesen?
Čas je, da oblečemo mehek pulover, se zabubimo pod najljubšo odejo in polni navdušenja potegnemo novo knjigo na plan.
#nasvet #zdravje
Poletna intimna nega

Za intimno nego moramo seveda poskrbeti v vsakem letnem času, vendar je poleti še toliko bolj pomembno da se je lotimo pravilno. Vročina in vlaga spodbujata potenje, kar je lahko izjemno neprijetno za intimne predele. Na kaj moramo biti v vročih dneh še posebej pozorni?

#nasvet
Kuža in jaz: kako se odpraviti na počitnice z avtom
Prihaja poletje in čas, ko razmišljamo o načrtih za počitnice. Boste svojega zvestega štirinožnega prijatelja vzeli s seboj na pot? Da bo vožnja s kužkom v jeklenem konjičku prijetna in varna za vse, je potrebno upoštevati nekaj preprostih pravil.
#nasvet
7 QL trikov, kako lahko uporabite zobno pasto

To, da poskrbi za čiste zobe in svež zadah že vsi vemo. Kaj pa lahko še očistite z njo?

#nasvet
4 domači postopki barvanja pirhov
Od otroško zabavnih do moderno elegantnih – pripravili smo vam kar nekaj idej, kako doma ustvariti prelivajoče se barvne pirhe in z njimi okrasiti velikonočno mizo.
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
V Qlandii vas že čaka sveža številka QL magazina STYLE, polna svežih QL modnih trendov, novosti in idej za bolj hladne jesenske in zimske dni. »Ta dolg« magazin, kot mu pri nas rečemo, prinaša vse najboljše, kar vam je na voljo v nakupovalnih centrih Qlandia. Pobrskajte po izjemnih modnih kosih novih kolekcij za jesen in zimo 2019/2020, poiščite idejo ali dve za aktivnosti v družbi najmlajših, odkrijte najboljše iz sveta tehnologije in še in še.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Novo mesto