Qlandia
Zaščitite oči pred soncem
Zaščitite oči pred soncem
Za zaščito kože pred škodljivimi ultravijoličnimi žarki sonca skoraj zagotovo uporabljate zaščitno kremo. Kako pa zaščitite svoje oči?

Ultravijolični (UV) žarki so del svetlobnega spektra sonca, ki doseže zemljo. Nekatere raziskave kažejo, da so tudi ti žarki v veliki meri krivi za starostno pogojeno pešanje vida.

Seveda pa to ni edina posledica izpostavljanja oči soncu brez ustrezne zaščite. Pojavijo se lahko tudi druga resna očesna stanja, kot je recimo siva mrena. V petini primerov so vzrok za nastanek sive mrene ravno poškodbe zaradi sonca, katerim se lahko v veliki meri izognemo ravno z dobro UV-zaščito. 

Za zaščito oči moramo poskrbeti tekom celega dneva. Sonce je sicer res najmočnejše med 10. in 14. uro, vendar raziskave kažejo, da so oči poškodbam zaradi sonca najbolj izpostavljene sredi dopoldneva in pozno popoldne. Izberite očala z velikimi stekli, ki se prilegajo obrazu, saj boste tako poskrbeli za zaščito kar največjega dela oči. Pa ne pozabite nanje tudi v oblačnem vremenu, saj so oči tudi, ko je sonce zastrto, izpostavljene UV žarkom. 

Najboljšo zaščito nudijo kvalitetna sončna očala, ki  jih poleg ostale ponudbe za udobje vaših oči dobite v Optiki Aleksandra. Ne pozabite zaščititi tudi oči svojih najmlajšihs prilegajočimi se sončnimi očali z UV-zaščito in pokrivalom, saj največ poškodb zaradi sonca nastane ravno v otroštvu. Poiščite prikupna otroška sončna očala, s katerimi bo vaš malček ne samo zaščiten temveč tudi povsem modno opremljen za poletje.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#nasvet
Boste podarili rožico? Preverite kaj pomeni!

Izberite in podarite rožo s pravim sporočilom. Preverite kakšen simbolični pomen nosi cvetje, ki ga najpogosteje podarjamo in poskrbite za presenečenje z osebno noto.

#dom #nasvet
Detajli, ki bodo naredili vaš dom popolnoma šik

Za popolnoma nov videz prostorov ni se treba lotiti temeljite prenove. Zadostuje že, da v svoj dom vnesete nekaj detajlov, s katerimi mu dodate šik pridih.

#nasvet #lepota
Ideja za darilo: doma narejene dišeče kopalne bombice
Prikupne barvite bombice, ki pričarajo omamno dišečo kopel so izvrstno darilo. Zakaj jih letos ne bi izdelali kar doma in z njimi obdarili najdražje? Predstavljamo vam super enostaven recept.
#nasvet
Kdo se boji praznikov?
Medtem ko mi uživamo v čarih prazničnih dni, lahko glasen šum in pokanje vznemiri ali celo prestraši naše male štirinožne ljubljenčke. Poglejte, kako jim lahko v takih primerih pomagate.
#nasvet
Kako se pripraviti na posvojitev?
Vsak dober posvojitelj jemlje prihod novega člana družine, kar domača žival zagotovo je, resno in odgovorno. To pomeni, da se že pred posvojitvijo pozanima za potrebe določene pasme, pa tudi prav za posebnosti, povezane z izbranim kosmatincem. 
#nasvet
Kaj pomeni posvojiti domačo žival?
Imeti rad živali ali odgovorno skrbeti za njih sta dve različni stvari, ki skupaj določata dobrega lastnika domače živali. Drugače povedano, imeti rad živali je hvalevredno čustvo, skrbeti zanje pa zahteva trud in veliko odgovornost. 
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Čeprav so trenutne razmere vse prej kot običajne, se je cvetoča pomlad prikradla v mesto in okolico ter s seboj prinesla srečo in veselje s soncem obsijanih toplih dnih. Svežino in razigranost pomladi smo vnesli tudi v novo številko QL magazina Mini. S pomladnim QL magazinom vam želimo vsaj malo razbremeniti dan in vas z lahkotnim branjem zazibati v prijetno pomlad. Poiščite nasvete za sijočo polt, poskusite naš recept za trendovski poke bowl, rešite nagradno križanko in z nasmehom stopite v sončne dni.
DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVANovo mesto