Qlandia
Na kavi: SIMPLE Barber Shop
Na kavi: SIMPLE Barber Shop
Besedo brivec smo še do nedavnega povezovali s preteklostjo ...
V mislih smo imeli podobo dobrovoljnega brkatega strička, ki z ostrim rezilom prirezuje brado bogatim mestnim gospodom. In seveda rdeče-belo-modro vrtljivo cev, ki je označevala  njegovo delavnico. No, dandanes se brivci vračajo v sodobni preobleki, ki je vse prej kot klišejska. S specializirano ponudbo za popolnoma urejeno brado, brke in lase se uspešno uveljavljajo tudi na slovenskih tleh. V želji, da bi o novem trendu izvedeli kaj več, smo se tokrat na kavo in klepet odpravili v Qlandio Nova Gorica, kjer od marca 2019 domuje tudi prvi QL brivec – SIMPLE Barber Shop.

1. Pozdravljeni! SIMPLE Barber Shop je novost v Qlandii Nova Gorica. Kaj vas je pripeljalo v nakupovalni center?

Blagovna znamka SIMPLE je svoj prvi salon odprla prav v Novi Gorici. S kakovostnim delom in zadovoljstvom strank je prerasla je v  eno izmed največjih verig frizerskih salonov, ki se vrstijo vse od Prage do Beograda, prvi partnerski salon SIMPLE pa smo odprli tudi v ZDA. Zato odločitev, da za lansiranje mlajšega bratca SIMPLE Barber Shop izberemo ravno Novo Gorico, ni bila nikakršno presenečenje. 7. marca 2019 smo v Qlandii Nova Gorica ponosno pozdravili prvi SIMPLE salon specializiran za moške.

2. Vas lahko najdemo še v katerem drugem nakupovalnem centru Qlandia? Mogoče v prihodnje?

Trenutno je to edini SIMPLE Barber Shop. Seveda pa ne spimo in že načrtujemo nove lokacije – kmalu bomo prisotni v Kopru in Mariboru, nato pa naprej. Naslednja lokacija v Qlandii naj ostane presenečenje.

3. Se vam zdi, da ljudje poznajo koncept »barber shop-a« oziroma po slovensko brivca? Ali se vam zdi, da jih to bolj bega? Kakšne so vaše izkušnje?

Barber shopi so v zadnjem času vedno bolj priljubljeni in tudi prepoznavni, sploh pri mlajši populaciji. Stranke  so si nov koncept izjemno hitro prisvojile in so navdušene nad novostmi, ki jih prinaša. Brivnice so bile že v preteklosti znane kot pomembni prostori druženja in družbenega dialoga. Radi rečemo, da se pri brivcu razpirajo javni forumi o aktualnih vprašanjih in izzivih sodobnega časa, ki imajo pomembno vlogo tudi pri oblikovanju identitete moških.

V preteklosti so se vsi frizerji šteli za brivce. V sodobnem času pa se izraz ‘‘brivec’’ uporablja kot poklicni naziv in se nanaša na frizerje, ki so se specializirali za moške lase in brade. Pogosto se v naši brivnici pojavi vprašanje, ali samo brijemo (smeh). Odgovor je seveda ne, brivnica oziroma barber shop je salon specializiran za urejanje celotnega moškega obraznega in naglavnega okrasja.

4. Razložite nam koncept SIMPLE Barber Shopa. V čem se vaša ponudba razlikuje od frizerskega salona? Kaj lahko stranka pričakuje pri vas?

SIMPLE Barber Shop je  frizerski salon, namenjen izključno moškim strankam. Je prostor, kjer si lahko fantje in moški privoščijo nekaj zase. Vse v prostoru je namenjeno njim – od glasbe, izdelkov, interierja, revij, ... Naši frizerji so specializirani za urejanje moških pričesk in v oblikovanje brade.  Nostalgikom, ki si zaželijo »oldskul« britje brade kot iz mafijskih filmov, kjer frizer po vratu pleše s čisto pravo britvijo, pa ponujamo tudi tovrstno izkušnjo.

5. Kaj je najbolj QL trend zadnje čase? Po čem je največ povpraševanja?

Trenutno med najnovejšimi trendi kraljujejo malce krajše in urejene brade lepih linij, dolge brade pa ostajajo nadvse priljubljene med hipsterji in določenimi posamezniki. Izjemno popularna in iskana je “fade” frizura, ki ima še vedno veliko oboževalcev pri mladih, ter klasična “pompadour” frizura za mlajše poslovneže, kjer so lasje lepo začesani nazaj.

6. Imate kak nasvet za poletje? Kaj se bo nosilo, kaj bo v trendu?

Trendi za poletje so odvisni od posameznika do posameznika, saj odražajo individualni slog. Je pa res, da za vse bradače ostaja brada vedno ista ne glede na letni čas. Pomembno je, da je popolnoma urejena, zato je treba v dolgotrajnem postopku rasti poskrbeti za ustrezno nego in redne obiske brivca.

Glede frizur je poletje čas, ko moški radi stopijo iz svoje cone lagodja in si drznejo spremeniti frizuro na bol ekstravaganten način (zero fade, skin fade, itd.). Privrženci klasike pa ostajajo pri svojih načelih in ohranjajo »oldskul« frizure, ki so bolj ali manj vedno v trendu. Najpomembnejše je, da frizuro prilagodimo  stranki in njenemu značaju. Trenutno je  moda izjemno raznolika in jo narekujejo stranke. Počasi se vračajo klasična striženja z malo daljšimi lasmi pri straneh in izjemno polnimi fru fruji.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#dogajanje
Na kavi: Baby Center
Pogosta prva asociacija na december so otroško veselje in praznična darila. Zato smo tik pred praznično evforijo skočili v Baby Center, kjer so nam razkrili kakšen bo praznični december pri njih. Preberite intervju.
#dom #dogajanje
Zdravo spanje

Kakovosten spanec, ob katerem se zbudite spočiti, nasmejani in polni zagona za nov dan pogosto ni odvisen zgolj od vašega osebnega počutja. Upoštevajte spodnje in se pripravite na najboljše spanje vašega življenja!

#dogajanje #šport
Na kavi: V novi trgovini Sport Vision

Tokrat smo se na kavico in klepet zapeljali v Qlandio Novo mesto. Konec avgusta smo tukaj z navdušenjem pozdravili novo športno trgovino Sport Vision in seveda smo o njej takoj želeli izvedeti čim več. 

#dogajanje
Na kavi: Bags&More
V dneh tik pred začetkom šolskega leta smo se na obisk podali tja, kjer je v zadnjih avgustovskih dneh najbolj vroče – med police s šolskimi potrebščinami. 
#dogajanje
Zabavno v Qlandii

Včasih pride tak dan, ko potrebujete malo družbe, zabave in pozitivne energije. Na tak dan vstopite v deželo zabave, kjer ste vedno nekaj dogaja in ste vedno dobrodošli!

Preverite, kaj vse se dogaja pri nas. Spremljajte rubriko DOGODKI na spletni strani in bodite na tekočem s prihajajočim dogajanjem v vaši Qlandii.

QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Čeprav so trenutne razmere vse prej kot običajne, se je cvetoča pomlad prikradla v mesto in okolico ter s seboj prinesla srečo in veselje s soncem obsijanih toplih dnih. Svežino in razigranost pomladi smo vnesli tudi v novo številko QL magazina Mini. S pomladnim QL magazinom vam želimo vsaj malo razbremeniti dan in vas z lahkotnim branjem zazibati v prijetno pomlad. Poiščite nasvete za sijočo polt, poskusite naš recept za trendovski poke bowl, rešite nagradno križanko in z nasmehom stopite v sončne dni.
DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVANovo mesto