Qlandia
Zeleni smoothie
Pomlad je prišla in čas je, da naša telesa začnemo zalagati s svežimi vitamini in minerali.
Zeleni smutiji osvajajo svet in naše kuhinje. Smutiji so polni vlaknin, vitaminov in antioksidantov, so pa zaradi pogoste visoke vrednosti sladkorja pravi obrok in ne le prigrizek. Najbolj priljubljeni so v sončni Kaliforniji in prva zaščitena blagovna znamka smutija je bila California Smoothie.

 Sladke sanje

Za okoli 1,5 l potrebujte:

  • 1 mango (zelo zrel, z olupkom, brez koščice)
  • 2 nektarini (brez koščice)
  • 15 češenj/višenj (slakih ali kislih, brez koščic in pecljev)
  • 200 g motovilca
  • 1/2 šopka peteršilja
  • 1/4 limone (olupljene)
  • 1/2 l vode
Zeleni smutiji vsebujejo vse hranljive snovi, ki jih potrebujemo. Njihova posebnost je uporaba zelenih listov, ki v mešalniku zmiksamo in zmanjšamo, vendar jih ne spremenimo. Varujejo nas pred obolevanji in skrbijo za naše dobro počutje.
Več receptov poiščite v knjigarnah Qlandie
Priročnik Zeleni smuti

Priročnik Zeleni smuti

Priročnik z recepti za zelene smutije, s sestavinami, ki jih lahko vključite in številnimi nasveti in zanimivosti o sadju in zelenjavi.
Priročnik Zeleno in varčno

Priročnik Zeleno in varčno

Popolna zbirka nasvetov za čist dom, denarni prihranek in čistejše okolje.
Prehransko dopolnilo klorela PlanetBIO

Prehransko dopolnilo klorela PlanetBIO

Je bogat vir beljakovin v katerih je zastopanih vseh osem esencialnih aminokislin in so zato primerljivi z beljakovinami živalskega izvora.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#kulinarika
Ste že slišali za Poke Bowls?
Tradicionalna specialiteta s Havajev osvaja kulinarično sceno in srca. Privoščite si okusno in lično skledo sreče.
#kulinarika
Recept: Po-velikonočni žepki

Kam z ostanki velikonočne pojedine? Pripravite hrustljave žepke, polne velikonočnih okusov. Hitra in preprosta rešitev kam z ostanki šunke in pirhov.

#kulinarika
Recept: Sočna velikonočna šunka v testu

Slastna in bohotna, šunka v kruhovem testu vsekakor ne sme manjkati na velikonočni mizi. Pripravite jo po našem receptu, zraven pa postrezite sladko čili omako ali jabolčno čežano.

#kulinarika
Pisani italijanski piščanec

Lahkotna simfonija okusov iz pečice. Z veliko beljakovinami in vlakninami ter izjemno malo hidrati je idealna izbira za okusno kosilo ali večerjo v času izpolnjevanja novoletnih zaobljub.

#kulinarika
Poširane hruške s sladoledom
Preprosta, a obenem elegantna in dekadentna sladica je idealen zaključek prefinjene praznične večerje. Pripravite jo po našem receptu.
#kulinarika
Rižota z bučo in kraljevimi kozicami
Tako kremasta in bogatega okusa, da se ob njej sline kar pocedijo. Odlična topla predjed tudi za prefinjeno gurmansko praznično večerjo ali kosilo.
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Čeprav so trenutne razmere vse prej kot običajne, se je cvetoča pomlad prikradla v mesto in okolico ter s seboj prinesla srečo in veselje s soncem obsijanih toplih dnih. Svežino in razigranost pomladi smo vnesli tudi v novo številko QL magazina Mini. S pomladnim QL magazinom vam želimo vsaj malo razbremeniti dan in vas z lahkotnim branjem zazibati v prijetno pomlad. Poiščite nasvete za sijočo polt, poskusite naš recept za trendovski poke bowl, rešite nagradno križanko in z nasmehom stopite v sončne dni.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Novo mesto