Qlandia
Z malimi triki  nad poletno vročino

Z malimi triki nad poletno vročino

Zagotovo ste že slišali tisoč in en nasvet, kako se prebiti skozi najbolj vroč del leta. Vendar, kateri triki zagotovo delujejo? Preberite spodaj, s čim si lahko pomagate tudi, ko se stopinje na termometru dvignejo v vrtoglave višave.

NI QL: Mrzel tuš

Čeprav se zdi super rešitev za hitro ohladitev, boste z mrzlim tušem dosegli ravno nasprotni učinek. Telo se bo sprva sicer res ohladilo, vendar bo nenadni padec temperature spodbudil tvorbo dodatne toplote, s katero bo telo nadomestilo izgubo. Privoščite si raje tuš z mlačno vodo, ki je le nekaj stopinj pod vašo telesno temperaturo.

NI QL: Hladno pivo

Prijetno grenko pivo ali hladni špricer najbrž zvenita zelo mamljivo, vendar se jima v poletni vročini skušajte izogniti. Alkohol namreč dodatno dehidrira telo. Prav tako se izognite večji količini kave ter gaziranih pijač s kofeinom, ki pospešuje metabolizem in sproža v telesu več toplote. Posezite po naravni mineralni vodi ter pijačah z nizko vsebnostjo sladkorja.

QL: Mali in lahki obroki

Obilni obroki bodo med prebavo sprožili več metabolične toplote, zato si raje privoščite več manjših in lažje prebavljivih obrokov tekom celega dne. Ko je najbolj vroče, pa si za malico privoščite lučko iz zmiksanega sadja, ki je odličen zdrav nadomestek sladoledu in vas bo obenem prijetno osvežila.

QL: Bombažna oblačila svetlih barv

Lahka oblačila iz naravnih materialov so kot nalašč za tople dni. Bombaž bo absorbiral znoj in olajšal njegovo izhlapevanje, kar vas bo hladilo. Odločite se za svetle barve, ki ne absorbirajo sončnih žarkov in zato manj grejejo.

Poiščite poletno osvežitev v Qlandii
Ledomat in drobilec ledu Princess

Ledomat in drobilec ledu Princess

Steklenička za vodo Natural Life

Steklenička za vodo Natural Life

Steklenička za vodo Bottle&More

Steklenička za vodo Bottle&More

Steklenička za vodo z ožemalnikom za citruse

Steklenička za vodo z ožemalnikom za citruse

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

Izpolnite skrito željoIzpolnite skrito željo
IZBERITE VREDNOST
IZBERITE TIP DARILNE KARTICE
Že imate svojo QL kartico?
Že imate svojo QL kartico?