Qlandia

V objektiv ujemite najlepše družinske trenutke

Skupni družinski trenutki ponujajo veliko priložnosti, da jih ujamemo v objektiv. Preberite, kako narediti lepe fotografije. 

Otrok prinese v družino veliko trenutkov nežnosti, razigranosti in sreče. V središče družinskega dogajanja so postavljeni prav otroci. Zato ni čudno, da se prav oni najpogosteje pojavljajo na družinskih fotografijah. Vsakdanje situacije, kot so igranje, spanje, obisk babice ali dedka, počitnice na morju ali izlet v naravo, ponujajo možnosti za fotografske posnetke, ki za vedno ohranijo spomine na ta čas. Še posebej veliko fotografij nastane v prvih letih otrokovega življenja, ki jih vedno radi gledamo. 

Žabja perspektiva

Najlepše fotografije posnamemo, če se uležemo na trebuh, takrat smo v višini oči naših malčkov. Če želimo, da bodo otroci videti višji, jih fotografiramo z žabje perspektive. Medtem, ko otroci razigrano skačejo naokoli, mi lahko fotografiramo. Za tiste najmlajše pa lahko vzbudimo pozornost in pri njih prikličemo dobro voljo s pisanimi ropotuljicami, ki imajo prijeten zvok. Odlična priložnost za fotografiranje dojenčka je tudi, ko se ta igra s pisanimi igračkami. 

Svetloba

Mehka svetloba, npr. pri oknu ob neposredni sončni svetlobi, se zelo dobro prilega otroškim fotografijam. Če so fotografije preveč modre, lahko spremenimo nastavitev fotoaparata. Namesto samodejnega barvnega ravnovesja, izberemo program senca ali oblak. Najbolje je, da fotografiramo brez bliskavice, kar pa ne velja za zelo slabe svetlobne pogoje. Zanimivi posnetki nastanejo tudi med kopanjem otroka. Pazimo, da fotoaparat ne bo preveč mrzel, ker se objektiv lahko zarosi. Večini fotoaparatov to ne škodi, toda fotografije bodo lahko videti meglene in samodejno ostrenje ne bo delovalo. V takih primerih očistimo objektiv z mehko krpo.

Detajl

Majhne rokice ali nogice so zelo lep motiv otroške fotografije. Lep posnetek so tudi dojenčkove nogice ali rokice na mamini ali očetovi dlani. Primerjava velikosti rok ali nog prevzame vedno, ko gledamo fotografije. Taki posnetki razkrijejo nežnost otroškega sveta. Da bomo za vedno ohranili spomin na prve trenutke z našim malčkom, jih lahko damo natisniti v družinsko foto knjigo ali pa natisnemo fotografije in jih zberemo v album. Fotoknjigo lahko hitro in enostavno izdelate kar preko spletne strani

Portreti

Pri fotografiranju obrazov je pomembna pristnost in sproščenost. Portrete otrok lahko zelo enostavno ujamemo v objektiv. Če pa so otroci slabe volje, je bolje, da jih poskusimo razveseliti in jih pozitivno spodbujamo. Uporabimo milne mehurčke ali igračo, ki jo otrok ima še posebej rad. S takimi fotografijami lahko polepšate otroško sobo ali dom. Izkoristite številne možnosti stenskega dekorja.

 Nasvet:  Fotografije so lahko tudi čudovito darilo. Enostavno jih naložite v program in že v nekaj dneh jih lahko prevzamete v najbližji prodajalni dm.

Tudi malčki naj primejo v roke fotoaparat

Naj za fotoaparat poprimejo tudi vaši malčki in posnamejo svet tako, kot ga sami vidijo. Tudi oni lahko ujamejo veliko čudovitih prizorov. Njihove umetnine lahko daste natisniti v obliki nalepk, s katerimi jih boste še posebej razveselili in jim približali fotografiranje. Nalepke lahko čisto preprosto natisnete in oblikujete preko dm spletne strani.

V nakupovalnem središču Qlandija Kamnik si oglejte razstavo fotografij iz poletnih dogodkov. Za spomin na zabavne trenutke sta poskrbela cewe in dm. 

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

Izpolnite skrito željoIzpolnite skrito željo
IZBERITE VREDNOST
IZBERITE TIP DARILNE KARTICE
Že imate svojo QL kartico?
Že imate svojo QL kartico?