Qlandia

Preženimo stres!

Lepo je začeti dan z nasmehom. Včasih pa nas kljub odlični volji dogodki v dnevu spravijo iz tira. Stresne situacije niso prav nič prijetne. Naučimo se jih obvladati in s preprostimi rešitvami poskrbimo, da nam tudi napornejši pripetljaji ne pridejo do živega.

Poskrbite za dovolj spanja

Neredno spanje ima lahko izjemno negativne posledice za organizem ter lahko povzroča večjo razdražljivost in stres. Pogosto nastane začarani krog, saj razdraženost še bolj negativno vpliva na moten spanec. Ko je le mogoče, poskusite izključiti budilko in si privoščiti 7 do 9 ur spanja.

Smejte se

Ni boljšega načina, kako razbremeniti težko situacijo. Res je, smeh ni vedno primerna rešitev. Vendar pa se lahko v veliko vsakodnevnih situacijah, ko se napetost stopnjuje, preprosto umaknete in si privoščite odmerek smeha. Preberite zabavno zgodbo, se do solz nasmejte ob smešnem videoposnetku na Youtubu ali pa morda poskusite jogo smeha in se prepustite valu dobre volje, ki vas bo preplavil.

Osredotočite se z jogo

Z ravnovesjem telesa in duha lažje ohranimo mirno kri v kočljivih situacijah. Če ste pogosto izpostavljeni stresu, poskusite odvečno napetost sprostiti s treningom joge. Predvsem pravilno in umirjeno dihanje s trebušno prepono bo naredilo čudeže, ko vam bo prepoln urnik vsakdana kazal zobe.

Trening za odklop

Vzemite si čas zase in zbistrite glavo z odličnim treningom. Poiščite tisto fizično aktivnost, ki vas najbolj veseli in se je ne boste lotevali z muko. Jahanje, sprehod, supanje, ples, dvigovanje uteži … Možnosti je ogromno! Nimate idej? Hitro sprostitev lahko dosežete s kratkim, a intenzivnim tekaškim treningom.

Objemite svojega ljubljenčka

Male domače živalce so pravi balzam za dušo. V težkih trenutkih se odmaknite od težavne situacije in objemite kužka, mucko ali drugega ljubljenčka. V trenutku se vam bo narisal nasmeh na obrazu in obenem v telesu sprostil hormon sreče, ki bo omogočil učinkovito kljubovanje stresu.

QL nasvet: Pravilo minus 3

Ali ste pod stresom, ker je vaš urnik prepoln obveznosti? Dobro ga preglejte in takoj izločite 3 manj nujne obveznosti.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

Izpolnite skrito željoIzpolnite skrito željo
IZBERITE VREDNOST
IZBERITE TIP DARILNE KARTICE
Že imate svojo QL kartico?
Že imate svojo QL kartico?