Qlandia

Letos pa res začnem!

Ohranite motivacijo zaobljub tudi po prvem tednu januarja.
V pregrešnem decembru nas je bilo zagotovo veliko takih, ki smo si zadali zaobljubo, da se po novem letu pa res spravimo v red. Začeli bomo z redno vadbo, odpovedali se bomo sladkanju in drugim razvadam, omejili bomo odvečno zapravljanje … No, januar je tu. Se boste svojih zaobljub držali? Zbrali smo nekaj nasvetov, s katerimi bo izpolnjevanje zaobljub precej lažje.
 Začnite novo navado z novo opremo.  
Vadba bo zagotovo prijetnejša v opremi, ki vam je všeč in lahka hrana okusnejša, če jo boste pripravili v novi posodi.
 Postavite si realne cilje.  
Začnite postopoma – če do sedaj niste nikoli telovadili, se v začetku potrudite migati enkrat do dvakrat na teden, šele sčasoma povečajte število treningov. Cilje si zapišite v rokovnik ali digitalni planer. Nastavite si tudi opomnike, ki vas bodo motivirali k uresničitvi cilja.
 Naj bo pestro.
Tako se zagotovo ne boste naveličali. Če ste se odločili zdravo jesti, to še ne pomeni, da morate vsak dan za kosilo jesti zeleno solato ali piščanca in brokoli. Prav tako več gibanja ne pomeni zgolj tek ali dvigovanje uteži.
 Sestavite si urnik.
Tako boste novo navado najlažje umestili v svojo dnevno rutino. Načrtujte si čas za nakupovanje, gibanje, druženje in redne obroke. Kmalu boste opazili, da imate dovolj časa za vse!
 Izzivajte prijatelje.
V svojih zaobljubah zagotovo niste sami. Poiščite prijatelja, ki si želi podobnih sprememb kot vi in si postavita izziv kaj bosta do kdaj dosegla. Tekmovalnost in želja po zmagi lahko odlično vplivata na motivacijo in usvajanje novih navad.
 Spremljajte svoj napredek.
Motivacija bo zagotovo večja, ko boste ugotovili, da nove navade pozitivno vplivajo na vaše življenje. Redno beležite svoje dosežke – bodisi izgubljene kilograme, pretečene kilometre, prihranke ali druge dosežene cilje.

 Občasno se pregrešite.
Če boste prestrogi do sebe, vas bo misel na prenehanje kmalu spravljala v skušnjavo. Nič ne bo narobe, če si boste kdaj pa kdaj privoščili kepico sladoleda, kavico ali dan pod odejo na kavču. Trik je v zmernosti – pregreha nikakor ne sme postati navada.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

Izpolnite skrito željoIzpolnite skrito željo
IZBERITE VREDNOST
IZBERITE TIP DARILNE KARTICE
Že imate svojo QL kartico?
Že imate svojo QL kartico?