Qlandia
3 nasveti za QL fotko

3 nasveti za QL fotko

Fotogeničen je lahko vsakdo, če le pozna prave trike, kako navdušiti in žareti na prav vsaki fotografiji.

Ne le make up in modna oblačila – odnos do fotografiranja, pristop in energija, ki jo delimo z objektivom so dejavniki, s katerimi naredimo največjo spremembo.

Potisnite obraz naprej in se nasmejte z očmi

Potisnite svoj obraz malce naprej. Občutek bo sprva nekoliko hecen, a številni modeli in fotografi pravijo, da deluje! Obraz bo tako videti ožji, brez retuširanja bo izginila tudi dvojna brada. Izkoristite hecen občutek obrazne poze še za nasmeh z očmi. Rahlo priprite oči, kot da želite pod njimi ustvariti majhne blazinice. Če hecen občutek pri nasmehu z očmi ne pomaga, pomislite na kaj smešnega in se v sebi zahihitajte.

Če nasmehu z očmi dodamo še nasmeh z usti, bo fotografija zagotovo čudovita. Poigrajte se in preizkušajte različne nasmehe. Nasmeh z zaprtimi ustnicami pogosto izpade prisiljen, zato poskusite ustvariti bolj ljubek, odprt nasmeh, tako, da se v ustih z zobmi dotaknete jezika. Če se dobro počutite š širokim nasmehom na vsa usta, se bo vaše veselje do življenja poznalo tudi na fotografiji. 

Poiščite in pokažite svoj QL foto ˈlook'

Raziščite svoj QL foto look – odkrijte svoj QL foto pogled, nasmeh, svoj boljši profil in naj telesno pozo. Ko ugotovite, kaj vam najbolj pristaja, fotografijo načrtujte vnaprej in vadite, vadite, vadite. Z vajo boste premagali tudi negotovost in postali bolj samozavestni pred objektivom.

Resen pogled naravnost v kamero prihranite za osebne dokumente, za QL fotko pa se ne bojte rahlo nagniti glavo in telo obrniti nekoliko stran od kamere. Tako boste dosegli zanimiv in sproščen videz. Ko enkrat veste, kaj deluje za vas, in z vajo to sproščeno dosežete, bo fotogeničnost postala vaša vsakdanja rutina. Nagrada za vložen trud pa bo super fotka, katero bodo vsi občudovali!

Roka v bok

Če je fotografiranje za vas mučno in se ne marate fotografirati, ali pa če si želite svoje fotografije narediti bolj QL, uporabite preverjeno pozo z rdeče preproge: roko postavite v bok. S to pozo se boste na fotografiranju počutili bolj samozavestno, saj boste tako telesu nudili podporo, kar se bo odražalo tudi na obrazu. Poskusite pozo tudi, če bo na fotografiji videz zgolj obraz – kontrola telesa in dobra telesna drža bosta izboljšali fotografijo!

Za še bolj QL fotografijo nagnite zgornji del telesa malce navzven, da ustvarite kot med zgornjim in spodnjim delom. Roko postavite direktno na bok in komolec zasukajte nazaj, tako da je obrnjen stran od telesa in ne pravokotno nanj. Končni videz bo tako bolj naraven, drža pa bolj glamurozna.  

 

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

Izpolnite skrito željoIzpolnite skrito željo
IZBERITE VREDNOST
IZBERITE TIP DARILNE KARTICE
Že imate svojo QL kartico?
Že imate svojo QL kartico?