Qlandia

Triki, da avto poleti ne bo zatajil

Obkljukajte vse na seznamu in se varno zapeljite v poletne dni. 

Toplejši meseci so tu in prav tako kot je pred zimo pomembna priprava vozila, je tudi poleti.

 1. Zamenjajte pnevmatike
  Menjava zimskih pnevmatik za letne je pomembna z več vidikov. Zimska pnevmatika se v poletnih mesecih obrablja veliko hitreje kot letna, prav tako je višja poraba in oprijem slabši.

 2. A klima dela?
  Če ne želite poleti imeti v avtu »savne« je potrebno pregledati delovanje klimatske naprave in jo po potrebi napolniti.

 3. Operite posledice zime
  Prav tako je zelo priporočljivo temeljito pranje vozila, kot tudi podvozja. Namreč na vozilu ostanejo sledi zime veliko dlje, kot sama zima. Sol na podvozju ima lahko izjemno negativne posledice, zato ni prav nič zaželena.

 4. Odstranite zimsko breme
  Po koncu smučarske sezone odstranite odvečno težo z vozila. Strešnih nosilcev, smuči in verig ne boste več potrebovali, vsekakor pa dodatno breme vpliva na višjo porabo vozila.

 5. Preverite brisalce
  Pod velikim stresom so bili v zimski sezoni tudi brisalci, ki so izpostavljeni mrazu, ledu in drugim vremenskim pojavom. Preglejte jih ter jih v primeru poškodb ali odstopanja od nosilcev zamenjajte.

 6. Morate kmalu na servis?
  Poleg omenjenih stvari preverite tudi števec kilometrov, ki ste jih naredili pozimi in obiščite serviserja, če se vaš redni servisni interval približuje. Zadnja stvar, ki si jo želite na poletnem dopustu je, da vas avto pusti na cedilu, ker niste posvetili dovolj pozornosti njegovi oskrbi.


Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

Izpolnite skrito željoIzpolnite skrito željo
IZBERITE VREDNOST
IZBERITE TIP DARILNE KARTICE
Že imate svojo QL kartico?
Že imate svojo QL kartico?