Qlandia

Svetovno prvenstvo 2018: Napovedali smo zmagovalca!

Malo za šalo, malo za res smo pobrskali po zgodovinskih dejstvih nogometnega svetovnega prvenstva in z njihovo pomočjo napovedali zmagovalca 2018. Uganete kdo je?

V valu nogometne evforije slišimo marsikatero teorijo in počasi bodo začele kapljati napovedi, kdo bo letos osvojil prestižni pokal. Zato smo se tudi mi pridružili igri ugibanja in ubrali malo drugačno pot. Pogledali smo v zgodovino zmagovalcev in, če se vzorci, statistika in trendi ponavljajo, prišli do letošnjega nosilca lovorike. Poskusite uganiti, še preden berete dalje!

Hervis nagradna igra »Napovej prvaka!«
Med 14. 6. in 15. 7. 2018 oddajte nagradni kupon z napovedjo svetovnega prvaka v nogometu v katerikoli trgovini Hervis in osvojite:
  • 1. nagrada: uporaba avtomobila Hyundai po izbiri za 1 mesec
  • 2. nagrada: uporaba avtomobila Hyundai i30 Wagon za 1 teden
  • 3. nagrada: uporaba avtomobila Hyundai i20 za vikend
  • 4. – 10. nagrada: Hervis bon v vrednosti 40 €
  • 11. – 50. nagrada: uporabne nagrade Hervis
Več o nagradni igri >>

1. PRAVILO: BODI NOSILEC SKUPINE

Nosilce skupin predstavlja 8 najboljših držav z namenom, da se srečajo šele v izločilnih bojih prvenstva. V prednost za zmago jih postavlja tudi zgodovina, saj je zadnjo zmago ekipe, ki ni bila nosilec skupine, odnesla Argentina leta 1986. Med 32 državami jih imamo v igri za zmago tako še 8: Francija, Nemčija, Brazilija, Portugalska, Argentina, Belgija, Poljska in Rusija, ki je med nosilce uvrščena kot gostiteljica, kar nas pripelje do naslednje točke …

2. PRAVILO: NE BODI GOSTITELJ

Čeprav je domače občinstvo pozitivna spodbuda za igralce, trend v zgodovini govori, da to ni dovolj na poti do zmage. Na preteklih devetih prvenstvih je država gostiteljica stala na zmagovalni  stopnički le enkrat (Francija 1998). Rusiji pa prav tako 70. mesto na lestvici ne pomaga, tako da jo brišemo s seznama. Ostajajo: Francija, Nemčija, Brazilija, Portugalska, Argentina, Belgija in Poljska.

3. PRAVILO: MOČNA OBRAMBA

Med zadnjimi 5 zmagovalci nihče ni dovolil več kot 4 gole v svojih 7 tekmah prvenstva. Med preostalimi na našem seznamu ima Poljska daleč najšibkejšo obrambo s povprečjem 1,4 prejetih golov na kvalifikacijskih tekmah, zato ji pomahamo v slovo. Na tapeti so še: Francija, Nemčija, Brazilija, Portugalska, Argentina in Belgija.

4. PRAVILO: BODI IZ EVROPE

Prvenstva, ki potekajo v Evropi, skoraj vedno okronajo domače ekipe. V 10 svetovnih prvenstvih, ki so potekala v Evropskih državah, je le na enem zmagala zunanja država, pa še za to moramo nazaj v leto 1958, ko je na Švedskem zmagala Brazilija. Bitka za zmago torej ostaja v Evropi med Francijo, Nemčijo, Portugalsko in Belgijo.

5. PRAVILO: IMEJ NAJBOLJŠEGA VRATARJA

Zmagovalca svetovnega prvenstva večkrat kot najboljši strelec določa najboljši branilec prvenstva. Pregled zadnjih prvenstev je namreč pokazal, da je preteklih pet prejemnikov zlate rokavice, nagrade za najboljšega vratarja prvenstva, bilo ravno iz ekipe, ki je dvignila prestižni pokal. Med preostalimi ekipami so vratarji Manuel Neuer (Nemčija), Hugo Lloris (Francija) in Thibaut Courtois (Belgija) definitivno najboljši kandidati za omenjeno nagrado.

6. PRAVILO: IMEJ IZKUŠENO EKIPO

Zmagovalne ekipe prvenstva postajajo naraščajoče vse bolj izkušene, z igralci osnovne postave, ki beležijo vse več prisotnosti na mednarodnih tekmovanjih. Med državami, ki jih imamo še v naboru za zmagovalca, je končna ekipa Francije manj izkušena od preostalih dveh, zato jo črtamo. Tako nam ostaneta še dve: Nemčija in Belgija.

7. PRAVILO: NE BODI AKTUALNI PRVAK

Zgodovina govori, da je pokal svetovnega prvenstva težko obraniti. To se je nazadnje zgodilo, ko je Brazilija zmagala 2 zaporedni prvenstvi v letih 1958 in 1962. Še več, države nosilke naslova prvaka so le redko dosegle uvrstitev višjo od četrtfinala! Čeprav ima Nemčija odlične izkušnje na svetovnih prvenstvih, ji trendi in statistike iz zgodovine niso naklonjene.

Tako, če zgodovina ne laže, imamo zmagovalca. Letošnje svetovno prvenstvo v nogometu bo zmagala Belgija! Razen, če bo kdo drug … kar je vsekakor mogoče! ;)

Qlarina nogometna dogodivščina
Ste že odigrali našo zabavno nogometno igro iz QL magazina? Preizkusite se, koliko golov vam uspe zabiti mimo našega odličnega vratarja – QLare! 

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

Izpolnite skrito željoIzpolnite skrito željo
IZBERITE VREDNOST
IZBERITE TIP DARILNE KARTICE
Že imate svojo QL kartico?
Že imate svojo QL kartico?