Qlandia
Kotalke so ponovno QL!

Kotalke so ponovno QL!

Še nedavno so bile »oldskul«, čez noč so pa postale QL!
Kotalke so, tudi na račun priljubljene serije, doživele preporod in vse več mladih se navdušuje nad frčanjem, skoki in obrati z vetrom v laseh. Pripravite se na vašo novo najljubšo aktivnost v 5 korakih.

1. OPREMITE SE

Za prve korake na kotalkah ne potrebujete veliko nove opreme. Poleg kotalk, ki se odlično prilegajo vašemu stopalu, priporočamo še ščitnike za zapestja in kolena, ter seveda čelado. Kotalke naj bodo iste številke kot obutev, če ste v dvomih pa raje vzemite številko večje.

2. OSVOJITE PRAVO DRŽO

Postavite stopala v širino ramen, pokrčite kolena in rahlo počepnite. Tako boste lažje ohranili ravnotežje. Sprva se boste morda počutili nekoliko okorno, vendar bo ta občutek kmalu nadomestila samozavest in kontrola.

3. RAČKANJE

Najboljši način, kako dobiti občutek za premikanje na koleščkih, je oponašanje račke. Da, morda se res sliši smešno (in verjemite, občutek bo sprva tudi tak), vendar poskusite! Stojte s petami skupaj in prsti obrnjenimi navzven. Ohranite rahel počep in počasi stopajte naprej, najprej z desno, nato z levo … vse dokler se na koleščkih ne počutite stabilno.

4. POSKUSITE ODRINITI DLJE

Čas je, da začutite vetrič v laseh. Poskusite se odriniti dlje in drseti po podlagi. Odrinite z eno nogo in za kratko razdaljo drsite po podlagi z drugo. Nato dvignjeno nogo položite na tla in poskusite isto vajo narediti še z drugo. Pritisnite svojo težo ob kotalko in potisnite naprej. Sprva bodo razdalje krajše, z malo vaje, pa boste lahko odrinili močneje in se z vsakim odrivom zapeljali dlje.

5. KAKO SE USTAVITI?

Za začetek uporabite zavoro na prstnem delu kotalk. Peljite se vzporedno in se rahlo nagnite naprej. Desno nogo postavite nazaj, tako da bo leva noga drsela pred desno, nato pa dvignite peto desne kotalke in z zavoro na prstnem delu močno pritisnite ob tla. Pri tem ne oklevajte, temveč samozavestno in močno pritisnite. S premajhnim pritiskom se namreč lahko zgodi, da izgubite ravnotežje in padete.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

Izpolnite skrito željoIzpolnite skrito željo
IZBERITE VREDNOST
IZBERITE TIP DARILNE KARTICE
Že imate svojo QL kartico?
Že imate svojo QL kartico?