Qlandia
KUHNAPATO - Osnovnošolci kuhajo jedi svojih babic
V ponedeljek, 25. 3. 2019 od 10.00 do 13.00 pred trgovino Interspar Qlandia Ptuj

S projektom Kuhnapato, ki že tretje leto deluje pod okriljem Nacionalnega programa o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje Dober tek Slovenija in s sofinanciranjem Ministrstva za zdravje ter z generalnim pokroviteljem Spar Slovenija, smo se tudi letos odločili zdrava tradicionalna kosila, katerim priča smo bili od začetka šolskega leta in ki jih osnovnošolci Slovenije pripravljajo za svoje sošolce v velikih šolskih kuhinjah, predstaviti javnosti.

Skupine 75 osnovnih šol ali preko 3000 otrok je spodbujalo (in to še počne), svoje sošolce k poseganju po zdravi sezonski in lokalni hrani, posledično trajnostnemu in zdravemu načinu življenja tako, da so obroke s pomočjo kuharskega osebja, pripravljali v šolskih kuhinjah.

Svoje delo želijo deliti z nami - vami in pokazati, kako so ponovno nadgradili znanje o snovanju ali preobrazbi tradicionalnih jedi v take, ki so primerne za današnje potrebe telesa in še vedno ali še bolj odličnih okusov in oblik. Upoštevali so zapovedi tradicije, letnih časov in danosti narave, tudi želje svojih vrstnikov in načrtovalcev prehrane v osnovnih šolah.
Ljubezen do raziskovanja tradicionalnih sezonskih jedi bodo tako osnovnošolci Slovenije predstavili javnosti v obliki nastopov, podkrepljenih z degustacijami zdravih tradicionalnih obrokov.

V trgovskem centru Qlandia Kranj, pred trgovino Interspar bodo kuhali za nas - vas!

Dogodki bodo tudi rahlo tekmovalno obarvani, kjer boste sodelovali prav vi – obiskovalci. Na voljo bodo glasovalni lističi, kjer se boste obiskovalci lahko izrekli za svojo naj – jed. Degustacije bodo za obiskovalce trgovskega centra brezplačne, oplemenitene s pripovedmi osnovnošolcev o kulturnem ozadju jedi in razlagi o zanimivih postopkih priprave.

Vabljeni na pokušino in oceno jedi med 10.00 in 13.00 uro, ki bo otroke spodbudila k nadaljnjemu ustvarjanju za odgovorno in uspešno življenje.

Več na www.kuhnapato.si

QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Čeprav so trenutne razmere vse prej kot običajne, se je cvetoča pomlad prikradla v mesto in okolico ter s seboj prinesla srečo in veselje s soncem obsijanih toplih dnih. Svežino in razigranost pomladi smo vnesli tudi v novo številko QL magazina Mini. S pomladnim QL magazinom vam želimo vsaj malo razbremeniti dan in vas z lahkotnim branjem zazibati v prijetno pomlad. Poiščite nasvete za sijočo polt, poskusite naš recept za trendovski poke bowl, rešite nagradno križanko in z nasmehom stopite v sončne dni.
DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAPtuj