Qlandia
Oblačilna dediščina v Qlandii
V soboto, 7. septembra, ob 10.00 vam bodo v Qlandii Ptuj člani Folklorne skupine Bolnišnice Ptuj predstavili pomen oblačilne dediščine.

Drugi vikend v septembru je tradicionalno rezerviran za oblačilno in kulturno dediščino. Takrat namreč v Kamniku vsako leto potekajo Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine, letos bodo od 5. do 8. septembra 2019 potekale že 49.  Obiskovalci si lahko ogledajo narodne noše iz vseh slovenskih regij ter tujine, obiščejo razstave o kulturni dediščini ter si ogledajo nastope domačih in tujih folklornih skupin.

Pomen tradicije ter oblačilne dediščine bodo obiskovalcem Qlandie Ptuj predstavili člani Folklorne skupine Bolnišnice Ptuj. Skupina je začela plesati štajerske plese iz okolice Podgorc, prav tako pa plešejo gorenjske, koroške, prekmurske, plese z goričkega, Porabja in Razkrižja. Folklorna skupina že dlje časa nastopa tudi z meščanskimi plesi iz druge polovice 19. stoletja. Redno pa se udeležujejo tudi tradicionalne povorke narodnih noš, ko se skozi Kamnik sprehodi okoli 2000 v narodne noše oblečenih posameznikov. Zaradi te povorke je britanski medij The Guardian festival uvrstil med 20 najboljših tradicionalnih festivalov v Evropi.

Pospremite Folklorno skupino Bolnišnice Ptuj tudi v Kamniku. V nedeljo, 8. septembra, se bodo ob 15.00 v tradicionalni povorki narodnih noš sprehodili skozi mestno središče. Več o dogajanju na 49. Dnevih narodnih noš in oblačilne dediščine Kamnik poiščite na www.narodnenose.si.

QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
V Qlandii vas že čaka sveža številka QL magazina STYLE, polna svežih QL modnih trendov, novosti in idej za bolj hladne jesenske in zimske dni. »Ta dolg« magazin, kot mu pri nas rečemo, prinaša vse najboljše, kar vam je na voljo v nakupovalnih centrih Qlandia. Pobrskajte po izjemnih modnih kosih novih kolekcij za jesen in zimo 2019/2020, poiščite idejo ali dve za aktivnosti v družbi najmlajših, odkrijte najboljše iz sveta tehnologije in še in še.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Ptuj