Qlandia
Naj gre tudi vaš pes na počitnice brez skrbi!

Komar piči človeka. Kaj pa njegovega najboljšega prijatelja?

Tako kot ljudje, tudi psi niso varni pred srbečimi in včasih tudi nevarnimi piki komarjev. Za vas smo pripravili nekaj uporabnih nasvetov, kako svojega psa zavarujete pred piki dveh žuželk, ki širita nevarne bolezni.

Dirofilarioza  je zajedalska bolezen, ki jo prenašajo komarji in jo povzroča srčna glistaZdravilo za preprečevanje bolezni, vam bo v obliki tablet, sirupa ali kapljic, predpisal veterinar. Bodite previdni, saj se bolezen lahko preventivno prepreči, ko pa se enkrat pojavi, je zdravljenje uspešno le v zgodnjem stadiju. 

Pred odhodom v toplejše kraje, se posvetujte z veterinarjem in svojega ljubljenčka primerno zaščitite pred nevarnimi boleznimi.

Peščena muha. Kljub temu, da je za polovico manjša od komarja, je zelo nevarna. Bolezen, ki jo peščena muha prenaša se imenuje lišmanioza. Je nevarna in neozdravljiva bolezen in prizadene celoten organizem. Preventivno se lahko pred peščeno muho pse zaščiti z ustreznimi kožnimi kapljicami in ovratnicami, ki jih lahko poiščete tudi v naši trgovini.

Poleg komarjev je po svetu, predvsem v toplejših krajih, polno drugih živalih, ki so na prvi pogled simpatične, a lahko z malo nepazljivosti povzročijo hude zdravstvene težave.


 QL nasvet : Pred potovanjem in med njim psa zaščitite pred bolhami, klopi ter drugimi zunanjimi in notranjimi zajedavci. Še pred prihodom na počitniško destinacijo pa se pozanimajte, kje je najbližja veterinarska ambulanta za nujno pomoč in kdaj obratuje. 
Poiščite vse za vašega hišnega ljubljenčka v nakupovalnem centru Qlandia

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#dom #zdravje
Ostani doma: kaj pa zdaj?

Preberite naše preverjene nasvete, kako prilagoditi svoj dan, ostati družabni in predvsem zdravi.

#dom #nasvet
Detajli, ki bodo naredili vaš dom popolnoma šik

Za popolnoma nov videz prostorov ni se treba lotiti temeljite prenove. Zadostuje že, da v svoj dom vnesete nekaj detajlov, s katerimi mu dodate šik pridih.

#dom #dogajanje
Zdravo spanje

Kakovosten spanec, ob katerem se zbudite spočiti, nasmejani in polni zagona za nov dan pogosto ni odvisen zgolj od vašega osebnega počutja. Upoštevajte spodnje in se pripravite na najboljše spanje vašega življenja!

#dom
Na zraku
S prezračevanjem dosezite boljšo kakovost življenja. Izognite se pogostim nadlogam slabega zračenja z našimi nasveti, na dogodku v Qlandii Krško pa spoznajte optimalne rešitve za zdrav in zračen dom.
#dom
Rastline, ki odganjajo komarje
Veranda, dobra družba in lahkotna sapica, ki krasi prelep poletni večer. Sliši se idilično, kajne? Vendar to idilo kaj kmalu razbije nadležno brenčanje žuželk, ki so tudi same prišle na gostijo. 
#dom
Mini maksi zabava doma

Priredite domačo zabavo, ki si jo bodo vaši mali škrati in tudi drugi še dolgo zapomnili. Potrebujete le nekaj osnovnih pripomočkov za ustvarjanje – za izvirne ideje pa poskrbimo mi!

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAPtuj