Qlandia

Mojca potuje: družinska kolesariada in Kajinih prvih 30

Sončna nedelja konec maja je bila, po »kisli« soboti, splanirana brez večjega razmišljanja in določena za družinski skok na kolo.

photo: www.nastja.com

Na Gorenjsko!

  •  Start: malo pred Mojstrano
  •  Pot: kolesarska pot D-2 (nekdanja trasa železnice)
  •  Dolžina: 30km (15km v eno smer)
  •  Cilj: Kranjska gora 

Varno za otroke

Za Kajo (7) je bil to prvi izziv daljšega kolesarjenja, za Nastjo (10) pa priložnost, da »uteče« svoje novo kolo. Pot smo sicer preizkusili že pred leti in ravno zato smo jo ponovno izbrali, saj je povsem varna za otroke. Asfaltirana, ustrezno označena, stran od prometa in tudi z urejenimi počivališči ter lovsko opazovalnico na poti. 

Motivacija

Kaji je šlo odlično, popestritev pa je bila seveda tudi čudovita narava, svež zrak, živali, ki so se leno pasle na bližnjih travnikih in dobra volja.  15 km je minilo kot bi mignil in prikolesarili smo na cilj – v Kranjsko goro. 
photo: www.nastja.com

Na cilju

Uganete, kaj je najbolj zabavno v Kranjski gori? Skakanje po trampolinu ob pripekajočem soncu! Tu smo punce tudi pojedle, Marko pa je prišel na svoj račun in si privoščil še solo podvig: vzpon na Vršič. 

Pot nazaj

Če mislite, da sta bili punci že naveličani in nerazpoloženi, se motite. Nazaj grede je bilo zanju še bolj veselo, saj so zaradi rahlega spusta (cca 150 m višinske razlike) kilometri bistveno hitreje ostajali za nami.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

Izpolnite skrito željoIzpolnite skrito željo
IZBERITE VREDNOST
IZBERITE TIP DARILNE KARTICE
Že imate svojo QL kartico?
Že imate svojo QL kartico?