Qlandia

Gremo na sonce, na zrak se igrat!

Prihaja poletje, z njim pa vroči in daljši dnevi. Pripravili smo nekaj idej za otroško tekmovanje na domačem vrtu:

1. Naj se pokaže, kdo je močnejši. Otroke razdelite v dve skupini in bitka v vleki vrvi se lahko prične. Zmaga tista ekipa, ki nasprotno prva povleče čez sredino.

2. Prevračanje in skakanje sta vedno zabavna, tekmovanje v skakanju v vrečah pa združuje oboje. Otroci bodo navdušeni skakali na progi, vi pa se boste medtem lahko dobro nasmejali.

3. Hodulje so dobra vaja za trening ravnotežja in vztrajnosti. Pripravimo dovolj dolgo progo, lahko pa dodamo tudi razne ovire, da bo tekmovanje malo težje. Kdor prvi prečka ciljno črto brez padca, je zmagovalec.

4. Igra metanja obročkov spodbuja natančnost in potrpežljivost. Vsak otrok naj dobi svoj obroček, vsaka palčka pa predstavlja svoje število točk. Zmagovalec je tisti, ki prvi zbere določeno število točk.
5. Domov lahko pripeljete tudi aktivnosti iz lunaparka. V piramido ali krog postavite lončke, otroci pa naj jih nato poskušajo podreti. Igra bo toliko bolj zanimiva, če boste pripravili nagrade za zmagovalce. Kot v lunaparku.

6. Kot umiritev lahko otrokom pripravite igro kriketa. Po vrtu postavite vratca v različnih razdaljah, otroci pa naj nato poskušajo žogo spraviti skozi vsa vratca. Tisti, ki spravi žogo skozi vse ovire, je zmagovalec.

7. Za konec se pripravlja čisto prava bitka. Vsak otrok naj vzame svoj meč in ščit in bitka za ozemlje se začne. Otroci se lahko skrivajo za drevesi ali klopcami. Da je igra bolj zanimiva, pa se lahko razdelijo v ekipe in skupaj poskusijo osvojiti nasprotnikovo ozemlje.

 QLnamig :  Po tekmovanju pripravite ohladitev in osvežitev za tekmovalce kar na vašem vrtu. Škropilnike namestite na sredino vrta, da imajo otroci dovolj prostora za skakanje po vodi in tek čez škropilnik. Vzemite kopalke, sezujte čevlje in uživajte v poletni osvežitvi.

Poiščite igrače v trgovinah Mladinska knjiga!

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

Izpolnite skrito željoIzpolnite skrito željo
IZBERITE VREDNOST
IZBERITE TIP DARILNE KARTICE
Že imate svojo QL kartico?
Že imate svojo QL kartico?