Qlandia

S kolesom po Sloveniji!

Topli poletni dnevi so kot nalašč za aktivno preživljanje prostega časa v naravi, sami, z družino ali prijatelji. V Sloveniji lahko prav vsak najde zase primerno pot, mi pa smo izbrali pet poti za vsak okus.

5 razlogov zakaj kolesariti:

  1. Izboljšuje in ohranja zdravje vašega telesa
  2. Izgubljanje maščob in kurjenje kalorij na zabaven način
  3. Ne zahteva posebnega treninga
  4. Lahko uživate v družbi ali sami
  5. Je okolju prijazno prevozno sredstvo

5 poti za vse vrste kolesarjev:

  •  Cestno kolesarjenje  ponuja ogromno možnosti po Sloveniji, predlagamo pa, da uporabljate stranske in manj prometne ceste. Lahko se vozite po naravnih parkih, po podeželju ali v okolici zdravilišč, kjer se lahko tudi ustavite. Ena izmed takšnih poti je Biseri Vipavskega podeželja, ki je srednje dolga 35 km dolga proga, ki vas popelje po Vipavski dolini.
  •  Družinsko kolesarjenje  je čedalje bolj popularno v Sloveniji, najprimernejše pa so ravninske ceste na podeželju. Za mlajše je zaželena čelada, za brezskrbnost pa si lahko na nekaterih poteh najamete tudi kolesarskega vodnika. Odpravite se lahko Po poti žuborečih kočevskih studencev, ki je nezahtevna 30 km dolga označena proga, ki vas popelje po znamenitostih Kočevja.
  • Za ljubitelje  turnskega kolesarjenja  so po Sloveniji urejeni kolesarski kampi in specializirane kolesarske nastavitve, kjer poskrbijo za opremo in vam ponudijo primerno prehrano. Čez drn in strm preko Nebes je srednje zahtevna turno proga, ki vas na 40 km vzponov popelje mimo kulturnih spomenikov Šentruperta.
  • Hribovita Slovenija je kot nalašč za  gorske kolesarje , ki radi peljejo po makadamskih in ozkih cestah. Srednje zahtevna 7,5 km dolga pot Zadnjica, ki se začne na Vršiču in nas vodi po dolini Trente, je idealna za ljubitelje narave in športa. Na koncu poti pa lahko pot nadaljujete tudi na Triglav.

 QL namig: 

Če imate radi adrenalin in izvajanje trikov, pa se lahko podate po freeride progah. Kolesarjenje po Sabotinu – Parku miru je srednje zahtevno, izbirate pa lahko med petimi zanimivimi kolesarskimi potmi. 

Ne pozabite zaščitne opreme.

Vse za šport poiščite v Qlandii

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

Izpolnite skrito željoIzpolnite skrito željo
IZBERITE VREDNOST
IZBERITE TIP DARILNE KARTICE
Že imate svojo QL kartico?
Že imate svojo QL kartico?