Qlandia
Okrašeno s poletnimi spomini

Bi radi, da tisti ležerni občutek z dopusta traja vsaj še nekaj časa, če ne kar celo leto? Potrebujete le nekaj spominkov in nekaj poletnih dodatkov.

Drobni spominki za trajne spomine

Na dopustu ali izletu si naredite manjšo zalogo zanimivih in uporabnih stvari:

 • Različne školjke
 • Pesek s plaže
 • Večji kamenčki zanimivih oblik
 • Šopek sivke
 • Kos strgane ribiške mreže
 • Naplavljena lesena rogovila
 • Simpatičen prtiček za kavno skodelico
 • Počitniške fotografije
 • … 

Dekoracija doma

Uporabite malce domišljije in kreativnosti in iz spominkov izdelajte uporabne in dekorativne predmete npr. školjke nalepite na okvir za fotografijo, leseno rogovilo spremenite v zanimiv stenski obešalnik, na kamenčke z akrilnimi barvami in čopičem napišite lepe misli in jih uporabite kot obtežilnik papirja ali jih kot okras razporedite po stanovanju.

Sveže iz trgovine

Poletje pa lahko v dom spustite tudi z novimi dodatki:

 • Prepleskajte eno steno v stanovanju z azurno modro barvo.
 • Dekorativne blazine preoblecite v bele ali mornarske preobleke.
 • Prižgite svečo z vonjem po citrusih ali drugi poletni vonjavi.
 • Stekleno dozo za sladkor napolnite s kamenčki in školjkami.

Ideje za ustvarjanje

Kos stare ribiške mreže obesite na steno in ustvarite unikatno stensko dekoracijo. Lahko pa jo napnete čez pano ali okvir in uporabite za zatikanje opomnikov, obvestil in fotografij.

Lesena rogovila ni le zanimiv stenski okras, ampak je tudi uporabna – kot obešalnik za obleke, pozimi za novoletne okraske, poleti pa za školjke in druge sezonske ali praznične elemente.

Papirnate spominke kot so počitniške fotografije, simpatičen prtiček za kavno skodelico, razglednica, račun lokala, kjer sta pila najboljši koktajl ipd. nalepite v poseben zvezek, dodajte opise, komentarje in risbice ter ustvarite svoj »scrapbook« oz. spominsko knjigo.

Uporabite malo domišljije in kreativnosti in iz spominkov izdelajte uporabne in dekorativne predmete.

Školjke različnih barv in oblik najprej temeljito očistite z vodo in zobno ščetko. Razporedite jih po dekorativnem pladnju ali jih zložite v zanimivo skodelico. Školjke lahko nalepite tudi na okvir za fotografije ali pa iz njih izdelate viseči mobile.

Pesek ali mivko, ki ste jo pretihotapili iz vaše najljubše plaže, stresite v prozorno steklenico in vanjo zataknite posušeno sivko ali drugo mediteransko »cvetje«. Če iz vsakega dopusta prinesete pesek, ga v steklenico nasujte po plasteh. Tako bodo barvni odtenki in strukture dobro vidni in nastal bo zanimiv vzorec.

Na kamenčke skupaj lahko z otroki narišite sličice in poletne simbole ali pa nanje napišite motivacijske misli. Potrebujete le čopič in akrilne barve. Kamenčke položite med knjige, na nočno omarico ali kopalniško poličko ali pa jih stresite v skledico. Vsak dan naključno izvlecite enega in dovolite, da vam polepša dan.

Šopek sivke bo odganjal komarje in v vaš dom prinesel vonj po Mediteranu. Sveža ali posušena v vazi na nočni omarici vam bo že zjutraj narisala nasmeh na obraz in vas ponesla v daljne kraje. Cvetove sivke pomešajte z grobo mleto soljo in jo dajte v kopalnico – za kopel, piling, aromo ali zgolj kot dekoracijo.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#dom
Rastline, ki odganjajo komarje
Veranda, dobra družba in lahkotna sapica, ki krasi prelep poletni večer. Sliši se idilično, kajne? Vendar to idilo kaj kmalu razbije nadležno brenčanje žuželk, ki so tudi same prišle na gostijo. 
#dom
Mini maksi zabava doma

Priredite domačo zabavo, ki si jo bodo vaši mali škrati in tudi drugi še dolgo zapomnili. Potrebujete le nekaj osnovnih pripomočkov za ustvarjanje – za izvirne ideje pa poskrbimo mi!

#dom
Očistite pralni stroj v 3 enostavnih korakih

Se vam zdi, da perilo, ki ga vzamete iz pralnega stroja, ni več tako čisto in dišeče, kot je bilo včasih? Ne krivite slabega pralnega praška, saj se razlog najpogosteje skriva drugje – v umazanih težje dostopnih skritih kotičkih naprave. Preverite, kako ga enostavno tudi sami očistite.

#dom
Domači pasji priboljški
Tako kot mi so tudi naši pasji prijatelji veseli priboljškov – kot nagrade ali zgolj kot dodaten vir vitaminov in hranilnih snovi, ki jim jih v redni prehrani mogoče primanjkuje. 
#dom
Prijetna svežina za vroče dni

Minili so časi, ko so nam vroči poletni dnevi kratili spanec in otežili vsako, še tako enostavno, opravilo. V največji sopari sedaj preprosto pritisnemo tipko »on« in si privoščimo prijetno ohladitev stanovanja in avtomobila s klimatsko napravo. Preberite si nekaj nasvetov, kako doseči kar najboljši učinek vaše naprave.

#dom
Žar sezona je odprta!

Sončni dnevi ob koncu tedna so kot nalašč za prijetno kosilo ali popoldanski piknik na prostem. Če (še) niste vešči peke na žaru, kar brez skrbi: poskrbite za kakovostno meso, dobro družbo in sledite QL nasvetom. 

Vaja dela mojstra! 

QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Ste v svoji Qlandii že zagledali nov QL magazin Mini? Ne, to ni magazin za naše najmlajše obiskovalce, čeprav se v njem najdejo simpatično QL in ustvarjalne vsebine tudi zanje, temveč manjša, krajša in bolj ekspresna različica QL magazina, ki jo boste z veseljem prebrali, ko boste imeli 5 minut časa.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Zadel te je QL val svežine!
Sodeluj v nagradni igri in osvoji QL nagrade.
povratna letalska karta[br] do Španije (za 2 osebi*)
1x
povratna letalska karta
do Španije (za 2 osebi*)
osvežitev garderobe v [br]vrednosti 20 € (e-Darilna kartica Qlandia)
5x
osvežitev garderobe v
vrednosti 20 € (e-Darilna kartica Qlandia)
majica[br]Qlandia
30x
majica
Qlandia
Izpolni spodnji obrazec in sodeluj v nagradni igri.
 
Na oddan e-mail naslov želim biti obveščen o novih nagradnih igrah Qlandia. 
Želiš več možnosti za QL nagrado?
Pošlji val svežine še svojim prijateljem.
(ta korak ni obvezen za sodelovanje v nagradni igri)
Vsak, ki bo tvoj val sprejel, bo sodeloval v nagradni igri,
obenem pa bo tudi tebi dal dodatno možnost za nagrado.
*Na vpisane e-mail naslove prijateljev bomo poslali vabilo v tvojem imenu. E-mail naslovi prijateljev se nikamor ne shranijo.
Ptuj