Qlandia

Okrašeno s poletnimi spomini

Bi radi, da tisti ležerni občutek z dopusta traja vsaj še nekaj časa, če ne kar celo leto? Potrebujete le nekaj spominkov in nekaj poletnih dodatkov.

Drobni spominki za trajne spomine

Na dopustu ali izletu si naredite manjšo zalogo zanimivih in uporabnih stvari:

 • Različne školjke
 • Pesek s plaže
 • Večji kamenčki zanimivih oblik
 • Šopek sivke
 • Kos strgane ribiške mreže
 • Naplavljena lesena rogovila
 • Simpatičen prtiček za kavno skodelico
 • Počitniške fotografije
 • … 

Dekoracija doma

Uporabite malce domišljije in kreativnosti in iz spominkov izdelajte uporabne in dekorativne predmete npr. školjke nalepite na okvir za fotografijo, leseno rogovilo spremenite v zanimiv stenski obešalnik, na kamenčke z akrilnimi barvami in čopičem napišite lepe misli in jih uporabite kot obtežilnik papirja ali jih kot okras razporedite po stanovanju.

Sveže iz trgovine

Poletje pa lahko v dom spustite tudi z novimi dodatki:

 • Prepleskajte eno steno v stanovanju z azurno modro barvo.
 • Dekorativne blazine preoblecite v bele ali mornarske preobleke.
 • Prižgite svečo z vonjem po citrusih ali drugi poletni vonjavi.
 • Stekleno dozo za sladkor napolnite s kamenčki in školjkami.

Ideje za ustvarjanje

Kos stare ribiške mreže obesite na steno in ustvarite unikatno stensko dekoracijo. Lahko pa jo napnete čez pano ali okvir in uporabite za zatikanje opomnikov, obvestil in fotografij.

Lesena rogovila ni le zanimiv stenski okras, ampak je tudi uporabna – kot obešalnik za obleke, pozimi za novoletne okraske, poleti pa za školjke in druge sezonske ali praznične elemente.

Papirnate spominke kot so počitniške fotografije, simpatičen prtiček za kavno skodelico, razglednica, račun lokala, kjer sta pila najboljši koktajl ipd. nalepite v poseben zvezek, dodajte opise, komentarje in risbice ter ustvarite svoj »scrapbook« oz. spominsko knjigo.

Uporabite malo domišljije in kreativnosti in iz spominkov izdelajte uporabne in dekorativne predmete.

Školjke različnih barv in oblik najprej temeljito očistite z vodo in zobno ščetko. Razporedite jih po dekorativnem pladnju ali jih zložite v zanimivo skodelico. Školjke lahko nalepite tudi na okvir za fotografije ali pa iz njih izdelate viseči mobile.

Pesek ali mivko, ki ste jo pretihotapili iz vaše najljubše plaže, stresite v prozorno steklenico in vanjo zataknite posušeno sivko ali drugo mediteransko »cvetje«. Če iz vsakega dopusta prinesete pesek, ga v steklenico nasujte po plasteh. Tako bodo barvni odtenki in strukture dobro vidni in nastal bo zanimiv vzorec.

Na kamenčke skupaj lahko z otroki narišite sličice in poletne simbole ali pa nanje napišite motivacijske misli. Potrebujete le čopič in akrilne barve. Kamenčke položite med knjige, na nočno omarico ali kopalniško poličko ali pa jih stresite v skledico. Vsak dan naključno izvlecite enega in dovolite, da vam polepša dan.

Šopek sivke bo odganjal komarje in v vaš dom prinesel vonj po Mediteranu. Sveža ali posušena v vazi na nočni omarici vam bo že zjutraj narisala nasmeh na obraz in vas ponesla v daljne kraje. Cvetove sivke pomešajte z grobo mleto soljo in jo dajte v kopalnico – za kopel, piling, aromo ali zgolj kot dekoracijo.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

Izpolnite skrito željoIzpolnite skrito željo
IZBERITE VREDNOST
IZBERITE TIP DARILNE KARTICE
Že imate svojo QL kartico?
Že imate svojo QL kartico?