Qlandia
SUPer šport za vsakogar

Supanje - stoječe veslanje na deski je sigurno letošnji hit poletja. Gre za šport, ki je v zadnjih letih postal svetovna uspešnica.

Supanje je zabavna in izjemna aktivnost, ki vsestransko okrepi naše telo. Razvilo se je na Havajih kot način fotografiranja turistov med deskanjem in se od tam razširilo po celem svetu. Kot šport se je uveljavil leta 2004 in od takrat naprej navduševal ter se razvijal. Danes lahko suparje najdemo že praktično povsod, kjer je voda, a zakaj je ta šport tako popularen?
QL zanimivost: supati se lahko naučite v eni uri.
 • Lahko ga izvajate, kjer koli je voda.
 • SUPate lahko sami ali v družbi.
 • Je idealna vaja za celotno telo.
 • Je popolnoma sproščujoče.
 • Imate popoln razgled na okolico.
 • S supanjem ne škodujete okolju.
 • Na deski lahko izvajate tudi različne vadbe.
 • Je šport, primeren za vso družino!
Na prvi pogled izgleda supanje popolnoma enostavno, vendar je za pravilno vadbo potrebno celo telo. Prav tako je pomembno, da imamo desko prave velikosti, oblike in širine, saj bomo vadbo pravilnejše izvajali. Popularno je za vse starosti, saj lahko vadbo prilagodimo sebi, supamo pa lahko prav povsod, kjer je globina vode več kot 1 meter.
V morju, jezeru, reki, zalivu ali na barju .

Če želite letošnje počitnice preživeti malo drugače, se z družino odpravite do najbližjega jezera ali na morje. Sup deske si lahko izposodite in doživite prečudovit dan v naravi, ki ga boste lahko doživeli z drugega zornega kota. Izposoja je mogoča skoraj povsod po Sloveniji, mi pa vam predlagamo nekaj idej v okolici Qlandij:

 • Trbojsko jezero (Qlandia Kranj, Qlandia Kamnik),
 • Grad Miramare (Qlandia Nova Gorica),
 • Reka Krka, mestna plaža (Qlandia Novo Mesto),
 • Ptujsko jezero, Ranca (Qlandia Ptuj),
 • Reka Krka, Brežice (Qlandia Krško) ali 
 • Reka Drava (Qlandia Maribor).
QL namig: starši lahko svoje otroke vzamete s sabo in jih posedite na sprednji del supa.
Vse za poletne športe v trgovini Hervis
X-board (black)

X-board (black)

City Black
X-board (white)

X-board (white)

City White
Cygnus bikini spodnji del

Cygnus bikini spodnji del

Cygnus bikini - black

Cygnus bikini - black

Cygnus bikini

Cygnus bikini

SUP - Aquamarina

SUP - Aquamarina

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#nasvet #šport
Eno pametno, prosim!

Pametne ure osvajajo svet. Že imate svojo?

#nasvet
Kaj beremo to jesen?
Čas je, da oblečemo mehek pulover, se zabubimo pod najljubšo odejo in polni navdušenja potegnemo novo knjigo na plan.
#nasvet #zdravje
Poletna intimna nega

Za intimno nego moramo seveda poskrbeti v vsakem letnem času, vendar je poleti še toliko bolj pomembno da se je lotimo pravilno. Vročina in vlaga spodbujata potenje, kar je lahko izjemno neprijetno za intimne predele. Na kaj moramo biti v vročih dneh še posebej pozorni?

#nasvet
Kuža in jaz: kako se odpraviti na počitnice z avtom
Prihaja poletje in čas, ko razmišljamo o načrtih za počitnice. Boste svojega zvestega štirinožnega prijatelja vzeli s seboj na pot? Da bo vožnja s kužkom v jeklenem konjičku prijetna in varna za vse, je potrebno upoštevati nekaj preprostih pravil.
#nasvet
7 QL trikov, kako lahko uporabite zobno pasto

To, da poskrbi za čiste zobe in svež zadah že vsi vemo. Kaj pa lahko še očistite z njo?

#nasvet
4 domači postopki barvanja pirhov
Od otroško zabavnih do moderno elegantnih – pripravili smo vam kar nekaj idej, kako doma ustvariti prelivajoče se barvne pirhe in z njimi okrasiti velikonočno mizo.
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
V Qlandii vas že čaka sveža številka QL magazina STYLE, polna svežih QL modnih trendov, novosti in idej za bolj hladne jesenske in zimske dni. »Ta dolg« magazin, kot mu pri nas rečemo, prinaša vse najboljše, kar vam je na voljo v nakupovalnih centrih Qlandia. Pobrskajte po izjemnih modnih kosih novih kolekcij za jesen in zimo 2019/2020, poiščite idejo ali dve za aktivnosti v družbi najmlajših, odkrijte najboljše iz sveta tehnologije in še in še.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Ptuj