Qlandia
Povratek čarovniške evforije

Po devetih letih premora smo končno dočakali nove dogodivščine iz znamenite čarovniške šole Bradavičarka. 

V začetku tedna se je med knjižne police svetovnih knjigarn zavihtela množica čarovniških navdušencev. Razlog? Po dolgem premoru je na rojstni dan najbolj znanega knjižnega čarovnika Harry Potterja luč dneva ugledala nova, osma knjiga čarovniške sage avtorice J. K. Rowling. 

Ker vam ne želimo pokvariti užitka ob branju knjige, vam v tej točki ne bomo razkrili njene vsebine. Povemo lahko le, da se zgodba odvija 19 let po zaključku predhodne knjige in v njej ponovno srečamo vsem dobro poznano čarovniško druščino. V kakšnih vlogah se znajdejo sedaj že odrasli čarovniki ter dogodivščine, v katere se zapletejo, pa boste odkrili le, če boste v roke vzeli knjigo Harry Potter and the Cursed Child (Harry Potter in zakleti otrok) ter se za nekaj uric preko perona 9 ¾ tudi sami zatopili v magični svet urokov in spletk.

Za lažje čakanje na vaše srečanje z gospodom Potterjem, ali preprosto zato, da boste ob naslednjem druženju kos tudi najbolj zagrizenemu Harry Potter navdušencu, smo za vas pripravili nekaj bolj in manj znanih dejstev o celotni Harry Potter sagi.

  • Harry Potter in avtorica J. K. Rowling si delita rojstni dan. Oba pihata svečke 31. julija.
  • Prva knjiga o Harry Potterju je izšla leta 1998. To leto pa je obenem tudi čas, ko poteka končna bitka na Bradavičarki v zadnji knjigi serije. 
  • Avtorica J. K. Rowling je v enem od intervjujev dejala, da je ime za Harryjevo sovo Hedwig našla v starodavni knjigi o angelih. Hedwig naj bi torej tudi v imenu simbolično predstavljala belega angela glavnega junaka.
  • Ime ravnatelja Bradavičarke, Dumbledore, je obenem tudi staro angleško poimenovanje za čmrlja. Avtorica je lik poimenovala tako, ker si ga je že v začetku predstavljala, kot modrega starca, ki si nenehno nekaj momlja.

  • Če bi običajni smrtniki (bunkeljni) slučajno zašli na območje Bradavičarke, ne bi videli dejanske čarovniške šole. Pred njimi bi stala le razpadajoča trdnjava z napisom »Prepovedan vstop: nevarno!«
  • Avtorica J. K. Rowling je priznala, da bi se v realnem svetu kot par veliko bolje ujela Hermiona in Harry. Osebnostno sta namreč veliko bolj kompatibilna kot Hermiona in Ron. Zato tudi obžaluje, da se je v sagi razvila ljubezenska zgodba med njima.
  • Serija knjig o Harry Potterju je tako zelo prepoznavna, da vsakih 30 sekund nekdo na svetu začne s prebiranjem knjig od začetka.

Čarovniško in ostale knjižne evforije poiščite v Qlandii

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#zabava
Vroči duo BQL s svežim spotom in poletnim #BQLTOUR
10. julija lahko Roku in Aneju prisluhnete na QL poletnem žuru v Qlandii Kamnik
#zabava
Praznovanje 10. rojstnega dne
V petek, 30. septembra, je najstarejši nakupovalni center Qlandia praznoval svojo 10. obletnico. Ob tej prelomnici smo organizirali veliko praznovanje z gusarji in skupino Rok'n'band!
#zabava
QLarin 1. rojstni dan
QLara je v mesecu septembru praznovala svoj 1. rojstni dan. Svečke je upihnila v vseh nakupovalnih centrih Qlandia, praznovati pa so ji skupaj z otroki pomagali tudi Damjana Golavšek, čarovnik Grega, akrobata Filip in Blaž in otroški muzikal ''Mojčin svet''.
#zabava
Intervju: Nuša Derenda
V aprilu je 5 svečk na svoji tortici upihnila tudi Qlandia Krško.
#zabava
Ljubezen je v zraku
Nova, napeta in zanimiva knjiga avtorja nekaterih najpopularnejših ljubezenskih zgodb tega stoletja.
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Ste v svoji Qlandii že zagledali nov QL magazin Mini? Ne, to ni magazin za naše najmlajše obiskovalce, čeprav se v njem najdejo simpatično QL in ustvarjalne vsebine tudi zanje, temveč manjša, krajša in bolj ekspresna različica QL magazina, ki jo boste z veseljem prebrali, ko boste imeli 5 minut časa.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Zadel te je QL val svežine!
Sodeluj v nagradni igri in osvoji QL nagrade.
povratna letalska karta[br] do Španije (za 2 osebi*)
1x
povratna letalska karta
do Španije (za 2 osebi*)
osvežitev garderobe v [br]vrednosti 20 € (e-Darilna kartica Qlandia)
5x
osvežitev garderobe v
vrednosti 20 € (e-Darilna kartica Qlandia)
majica[br]Qlandia
30x
majica
Qlandia
Izpolni spodnji obrazec in sodeluj v nagradni igri.
 
Na oddan e-mail naslov želim biti obveščen o novih nagradnih igrah Qlandia. 
Želiš več možnosti za QL nagrado?
Pošlji val svežine še svojim prijateljem.
(ta korak ni obvezen za sodelovanje v nagradni igri)
Vsak, ki bo tvoj val sprejel, bo sodeloval v nagradni igri,
obenem pa bo tudi tebi dal dodatno možnost za nagrado.
*Na vpisane e-mail naslove prijateljev bomo poslali vabilo v tvojem imenu. E-mail naslovi prijateljev se nikamor ne shranijo.
Ptuj