Qlandia

Bitka z vodnimi baloni

Pripravite mokro zabavo polno smeha in vragolij. Za vaše najmlajše … in vse mlade po srcu.

Želite takojšnjo osvežitev? Zberite vso družino in prijatelje na domačem vrtu ter pripravite divjo bitko z vodnimi baloni. Osnova vsake nepozabne zabave je seveda dobra priprava nanjo. Nihče ne bo vesel, če se bo bitka končala že po nekaj minutah. Zato le v akcijo! Napolnite čim več vodnih balonov. Vemo, nihče ne mara težkega garanja in muk, ki jih predstavlja pripravljanje barvnih vodnih bombic, vendar lahko tudi iz tega naredite zabavo.


Vse udeležence vodne bitke razdelite v dve ekipi in druženje začnite s tekmovanjem, kdo bo hitreje napolnil vse svoje balone. Ne samo, da bodo vsi baloni napolnjeni kot bi mignil, tako boste tudi že v fazi priprav poskrbeli, da se bo v ekipah ogrel tekmovalni duh.

 QL nasvet:  Da vodni baloni ne bodo počili že pred začetkom bitke, jih sproti odlagajte v vedro ali otroški napihljiv bazen napolnjen z vodo. Voda bo preprečila, da bi spodnji baloni počili pod pritiskom teže vrhnjih. 

3, 4 … zdaj!

Ko sta ekipi dodobra razgreti, se lahko bitka začne. Osnovno pravilo? Čim več krat zmočiti nasprotnike in pri tem porabiti čim manj svojih balonov. Uporabite sledečo taktiko:

Ko sta ekipi dodobra razgreti, se lahko bitka začne. Osnovno pravilo? Čim več krat zmočiti nasprotnike in pri tem porabiti čim manj svojih balonov. Uporabite sledečo taktiko:

  • Balon pred metom rahlo stisnite v roki. Tako se bo, ko bo dosegel svojo tarčo, hitreje razpočil.
  • Pri lovljenju nasprotnikovih balonov si predstavljajte, kot da bi želeli uloviti jajce. Balon z rokami nežno pospremite po tirnici gibanja.

Naveličani zgolj ciljanja nasprotnikov? Poskusite lahko katero od sledečih iger:

  • Vodni baseball: Ekipi si izmenično lastita bejzbolski kij s katerim skušata zadeti in razpočiti nasprotnikove balone.
  • Suha koklja: Izberite enega od sodelujočih in ga postavite v vlogo suhe koklje. Nad glavo si izbrani igralec pridrži kuhinjsko cedilo, s katerim mora uloviti čim več vodnih balonov, ki mu jih preostali igralci izmenično mečejo. Ko balon, ki pristane v cedilu, poči, mora igralec vlogo suhe koklje predati naslednjemu.
Vse za poletne radosti poiščite v Qlandii

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

Izpolnite skrito željoIzpolnite skrito željo
IZBERITE VREDNOST
IZBERITE TIP DARILNE KARTICE
Že imate svojo QL kartico?
Že imate svojo QL kartico?