Qlandia
Jesenski oddih v naravi

Daleč od hrupa in vsakdanjega norenja lahko na podeželju najdemo turistične kmetije. Predstavljajo sobivanje človeka in narave ter ponujajo popoln oddih za družine. 

Za umik v naravo vam ni potrebno iti v tujino, ampak lahko kotičke miru najdete tudi v Sloveniji, kjer vas bodo prijazni lastniki z veseljem sprejeli in vam razkazali kmetijo. Otrokom bodo pokazali domače živali in rastline, vas pa postregli z odličnimi domačimi jedmi.

Gozdne učne poti

Če imate nekaj več časa, lahko z otroki raziskujete tudi okolico in spoznavate skrite zanimivosti Slovenije. V bližini turističnih kmetij lahko najdemo gozdne učne poti. Te skrivajo naravoslovne, zgodovinske in kulturne informacije o kraju ter so odličen način za zabavo in izobraževanje otrok. Sprehodite se po poteh ter uživajte v naravi in živalih, ki jih srečate na poti.

Počitnice na turističnih kmetijah bodo izpolnile pričakovanja tako odraslih kot otrok.

 Za otroke: 

 • Igrišče brez meja
 • Spoznavanje živali in rastlin
 • Druženje v naravi z vrstniki

 Za odrasle: 

 • Druženje s prijatelji
 • Preizkušanje domače hrane in vin
 • Kvaliteten čas z otroki

 Čas za družino: 

 1. Počitnice za celo družino, kjer boste lahko uživali v skupnih aktivnostih, kot sprehodi v naravi, kolesarjenje, jahanje …
 2. Spoznali boste različne domače jedi in dobrote, ki jih bodo vaši otroci oboževali
 3. Otroci bodo lahko v stiku z živalmi s kmetije ter spoznali rastline in zelišča
 4. Sproščujoč oddih za celo družino na svežem zraku v miru narave

 QL zanimivost:  na kmetijah lahko otroci pobliže spoznajo domače živali, jih crkljajo in hranijo. Super ideja za učenje in spoznavanje živali.

Turistične kmetije v bližini centrov Qlandia:

 • Qlandia Kranj: kmetija Zupan in gozdna učna pot Dovžanova soteska
 • Qlandia Kamnik: kmečki turizem Anica Pavlin in gozdna učna pot Godič pri Kamniku
 • Qlandia Nova Gorica: turistična kmetija Štanfel in GUP Tabor Sežana
 • Qlandia Novo mesto: turistična kmetija Šeruga in pešpot Luknja
 • Qlandia Krško: izletniška kmetija Glas in gozdna učna pot Loka
 • Qlandia Ptuj: turistična kmetija Amur in gozdna učna pot Mestni Vrh
 • Qlandia Maribor: kmetija Černe in gozdna učna pot Uršankovo

Opremo za popoln jesenski oddih poiščite v Qlandii

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#izlet #otroci
S QLaro po Sloveniji
Naša mala podalpska dežela je polna zanimivih zgodb in čarobnih kotičkov. Raziščite jih v družbi vaših malih sončkov in se pustite navdušiti … znova in znova.
#izlet
V planince: Vogar
Nasvet za izlet.
#izlet
Na popoldanski skok v vodo

Hitro ohladitev po napornem dnevu si lahko privoščite tudi, če niste tik ob morju. Ko je zunaj zares vroče, se odpeljite do katerega od naravnih kopališč in se ohladite v prijetni svežini prekrasnih slovenskih voda. Oglejte si naše predloge, nato pa smuknite v kopalke in se prepustite uživanju!

QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Praznični QL magazin je že prišel v vašo Qlandio in s seboj prinaša cel kup presenečenj, s katerimi boste popestrili praznične dni sebi in svojim najdražjim. Poiščite ideje za prikupna darila, tudi taka, ki jih lahko naredite sami (in fantastično dišijo), oblecite se za slavnostno odštevanje in pokukajte med trike, kako uspešno uskladiti še zadnje obveznosti in zabavo. Vsi gurmani boste med prazničnimi recepti zagotovo našli nekaj za razvajanje svojih brbončic, pozabili pa nismo niti na naše male štirinožce z nasveti, kako tudi njim polepšati praznike.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Ptuj