Qlandia
Čarobnost praznikov v vaši bližini
Pravljični december je tukaj. Lučke se prižgejo, mesta zažarijo v pravljičnem okrasju. 
Po ulicah zadiši po kuhanem vinu in praženih mandljih. Mestna središča pa preplavi praznično vzdušje, ki ga pričara pestro kulturno dogajanje. Poglejte si, kje lahko v decembrskih dneh z družino okusite praznično vzdušje.

Naj okrašena mesta?

 • Maribor: Vilinsko mesto 2016, do 30. decembra
 • Celje: Sensation (Moskovski cirkus na ledu), 10. december
 • Škofja loka: Pravljična dežela Gorjate, med 19. in 28. decembrom
 • Bohinj: Božičkova dežela, 17. december
 • Postojna: Žive jaslice v Postojnski jami, med 25. in 30. decembrom
 • Ajdovščina: Gledališka predstava Ledeno kraljestvo, 2. december

Naj vas lučke spravijo v dobro voljo

December je najbolj temen mesec v letu. Naj božično okrasje iz nešteto pisanih lučk pritegne pozitivno energijo in dobro razpoloženje v vaš dan. Lučke namreč razbremenijo turobnost, pritegnejo pozitivne misli in prikličejo lahkotnost v naš dan. 

QL zanimivost

V feng shuiju vsaka prižgana lučka pripomore k bolj srečnemu, zadovoljnemu in ustvarjalnemu vzdušju, saj prežene duha teme in noči. 

Pripravite si tematsko glasbeno podlago za na pot:

 1. It's Beginning To Look a Lot Like Christmas (Michael Bublé)
 2. Let It Snow (Dean Martin)
 3. Bela snežinka (Veter)
 4. Last Christmas (Wham)
 5. Na božično noč (Pop design)
 6. All I Want for Christmas is You (Mariah Carrey)
 7. Novo leto (Rok'n'band)
 8. Santa Claus is Coming to Town (Frank Sinatra)
 9. Rudolph the Red Nosed Raindeer (Dean Martin)
 10. Silvestrski poljub (Žan Serčič in Eva Boto)

QL namig

Za popolno praznično vzdušje si pripravite aromatično vročo čokolado s čilijem, ki vas bo v mrzlih zimskih dneh prijetno pogrela. V 400 ml mleka dodajte vršiček poprove mete in ¼ žličke čilija v prahu. Kuhajte 5 min pri nizkem ognju, nato odstranite meto in dodajte 100g temne čokolade. Segrevajte še toliko časa, da se čokolada stopi in uživajte v zimski poslastici! Za bolj nežni okus lahko namesto čilija in mete uporabite vaniljo, napitek pa okrasite s sladkornimi penicami.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#izlet #otroci
S QLaro po Sloveniji
Naša mala podalpska dežela je polna zanimivih zgodb in čarobnih kotičkov. Raziščite jih v družbi vaših malih sončkov in se pustite navdušiti … znova in znova.
#izlet
V planince: Vogar
Nasvet za izlet.
#izlet
Na popoldanski skok v vodo

Hitro ohladitev po napornem dnevu si lahko privoščite tudi, če niste tik ob morju. Ko je zunaj zares vroče, se odpeljite do katerega od naravnih kopališč in se ohladite v prijetni svežini prekrasnih slovenskih voda. Oglejte si naše predloge, nato pa smuknite v kopalke in se prepustite uživanju!

QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Čeprav so trenutne razmere vse prej kot običajne, se je cvetoča pomlad prikradla v mesto in okolico ter s seboj prinesla srečo in veselje s soncem obsijanih toplih dnih. Svežino in razigranost pomladi smo vnesli tudi v novo številko QL magazina Mini. S pomladnim QL magazinom vam želimo vsaj malo razbremeniti dan in vas z lahkotnim branjem zazibati v prijetno pomlad. Poiščite nasvete za sijočo polt, poskusite naš recept za trendovski poke bowl, rešite nagradno križanko in z nasmehom stopite v sončne dni.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Ptuj