Qlandia
5 super QL razlogov zakaj po opravkih s kolesom
Vedno daljši dnevi, obsijani s prijetno toplimi sončnimi žarki, so na mestnih ulicah sprožili pravo malo invazijo nadobudnih kolesarjev. Še niste med njimi?

Used' se gor na štango

Če menite, da vas nikakor ne moremo prepričati, da se naslednjič, ko greste po opravkih, namesto v avto usedete na kolo, preberite spodnjih 5 QL razlogov v prid vožnji na dveh kolesih.

1. Mesečno boste privarčevali zajeten kupček denarja

Gorivo, vzdrževanje, javni prevozi … samo pomislite, koliko denarja mesečno namenite tem navidezno nepogrešljivim stroškom. Ob sončnih dneh skočite raje na kolo in si ob koncu meseca za ta denar brez slabe vesti privoščite poletne sandale, ki jih že nekaj časa opazujete v izložbi.

2. Pokurili boste ogromno kalorij

Pri zmernem kolesarjenju porabimo v eni uri od 230 do 300 kcal. Če pri tem štejemo, da moramo pot od doma do mesta opraviti v obe smeri in vse vmesne krajše poti med posameznimi opravki, hitro ugotovimo, da smo brez večjega dodatnega truda opravili kakovosten trening, za katerega nam bo naše telo še kako hvaležno.

3. Sive celice bodo delale s polno paro

V raziskavi, izvedeni med 10.000 anketiranimi, je več kot 2/3 žensk ugotovilo, da so bolj produktivne odkar se v službo vozijo s kolesom. Poleg tega je 64 % žensk opazilo večjo kreativnost na delovnem mestu, 77 % pa, da so med delom bolj zbrane. Mi se zagotovo že jutri zjutraj pripeljemo s kolesom! 

4. Odklop od napornega dne

Ne samo višja produktivnost, vožnja s kolesom bo odlično vplivala na vas tudi na poti domov. Kolesarjenje dokazano pomaga odklopiti od napornih situacij delovnega dne, kar pomeni, da boste do doma prispeli z več energije in manj stresa. Kar sta odlična pogoja za še bolj kakovostno preživljanje prostega časa.

5. Okrepili boste svoj imunski sistem

Zmerna fizična aktivnost v povezavi z vitaminom D, ki ga pridobimo s preživljanjem časa na prostem, je popolna formula za več zdravih in vitalnih dni. Adijo prehladi, smrkanje in kihanje!

 Brez nadležnega potenja! 

Veliko je takih, ki se kolesarjenja v mestu na široko izogibajo predvsem zaradi nadležnega potenja, ki spremlja vožnjo na dveh kolesih. Čeprav se v določenih situacijah temu res ne moremo izogniti – hvala vlaga in visoke temperature – ga lahko z nekaj triki vsaj omilimo:

  • Izogibajte se strmim klancem in izberite raje ravninsko pot
  • Vzemite si dovolj časa za lahkotno vožnjo brez končnega sprinta do ciljne točke
  • Oblecite lahkotna oblačila, v katerih se bo vaše telo sproti hladilo
  • S seboj imejte stekleničko hladne vode, ki bo vaše telo hladila tudi od znotraj
  • Ko prispete do cilja naredite še nekaj manjših krogov v povsem lahkotnem tempu. Tako se boste izognili navalu potu, ki se običajno pojavi ob koncu vožnje

QL namig:

S seboj imejte vlažne robčke, s katerimi se lahko po vožnji hitro osvežite.

Ponudba športnih oblačil v Qlandii
Addidas ženski outdoor copati

Addidas ženski outdoor copati

Addidas ženske pajkice

Addidas ženske pajkice

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#zdravje
Tvoja pot v aktivno življenje
Mali koraki, s katerimi boste ohranili motivacijo, naredili spremembo in obrnili svoje življenje na bolje.
#dom #zdravje
Ostani doma: kaj pa zdaj?

Preberite naše preverjene nasvete, kako prilagoditi svoj dan, ostati družabni in predvsem zdravi.

#zdravje
Že pijete zlato mleko?

Zlato mleko ali »golden latte« je napitek na osnovi mleka in kurkume, ki postaja vse bolj priljubljen. Glavni razlog? Pripisujejo mu več kot 150 zdravilnih učinkov.

#šport #zdravje
Vadba za zdravo hrbtenico

Pridružite se skupini seniorjev na vadbi za zdravje v Qlandii Nova Gorica. S  preventivnimi vajami, ki zmanjšujejo bolečino v hrbtenici iz izboljšujejo telesno držo, bomo poskrbeli za vitalnost in dobro energijo za vaš dan.

#zdravje
Rožnati oktober
Rožnata pentlja oktobra zaznamuje mesec osveščanja o raku dojk. Z rednim samopregledovanjem lahko naredimo veliko za svoje zdravje in premagamo zlobnega sovražnika v samem izvoru.
#zdravje
Se zjutraj težko zbudite?

Preberite naše nasvete, s katerimi boste tudi največji zaspanci pretentali svoj organizem in se hitro spravili na noge.

QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Čeprav so trenutne razmere vse prej kot običajne, se je cvetoča pomlad prikradla v mesto in okolico ter s seboj prinesla srečo in veselje s soncem obsijanih toplih dnih. Svežino in razigranost pomladi smo vnesli tudi v novo številko QL magazina Mini. S pomladnim QL magazinom vam želimo vsaj malo razbremeniti dan in vas z lahkotnim branjem zazibati v prijetno pomlad. Poiščite nasvete za sijočo polt, poskusite naš recept za trendovski poke bowl, rešite nagradno križanko in z nasmehom stopite v sončne dni.
DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAPtuj