Qlandia
Z malimi triki  nad poletno vročino
Z malimi triki nad poletno vročino
Zagotovo ste že slišali tisoč in en nasvet, kako se prebiti skozi najbolj vroč del leta. Vendar, kateri triki zagotovo delujejo? Preberite spodaj, s čim si lahko pomagate tudi, ko se stopinje na termometru dvignejo v vrtoglave višave.

NI QL: Mrzel tuš

Čeprav se zdi super rešitev za hitro ohladitev, boste z mrzlim tušem dosegli ravno nasprotni učinek. Telo se bo sprva sicer res ohladilo, vendar bo nenadni padec temperature spodbudil tvorbo dodatne toplote, s katero bo telo nadomestilo izgubo. Privoščite si raje tuš z mlačno vodo, ki je le nekaj stopinj pod vašo telesno temperaturo.

NI QL: Hladno pivo

Prijetno grenko pivo ali hladni špricer najbrž zvenita zelo mamljivo, vendar se jima v poletni vročini skušajte izogniti. Alkohol namreč dodatno dehidrira telo. Prav tako se izognite večji količini kave ter gaziranih pijač s kofeinom, ki pospešuje metabolizem in sproža v telesu več toplote. Posezite po naravni mineralni vodi ter pijačah z nizko vsebnostjo sladkorja.

QL: Mali in lahki obroki

Obilni obroki bodo med prebavo sprožili več metabolične toplote, zato si raje privoščite več manjših in lažje prebavljivih obrokov tekom celega dne. Ko je najbolj vroče, pa si za malico privoščite lučko iz zmiksanega sadja, ki je odličen zdrav nadomestek sladoledu in vas bo obenem prijetno osvežila.

QL: Bombažna oblačila svetlih barv

Lahka oblačila iz naravnih materialov so kot nalašč za tople dni. Bombaž bo absorbiral znoj in olajšal njegovo izhlapevanje, kar vas bo hladilo. Odločite se za svetle barve, ki ne absorbirajo sončnih žarkov in zato manj grejejo.

Poiščite poletno osvežitev v Qlandii
Ledomat in drobilec ledu Princess

Ledomat in drobilec ledu Princess

Steklenička za vodo Natural Life

Steklenička za vodo Natural Life

Steklenička za vodo Bottle&More

Steklenička za vodo Bottle&More

Steklenička za vodo z ožemalnikom za citruse

Steklenička za vodo z ožemalnikom za citruse

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#nasvet #zdravje
Poletna intimna nega

Za intimno nego moramo seveda poskrbeti v vsakem letnem času, vendar je poleti še toliko bolj pomembno da se je lotimo pravilno. Vročina in vlaga spodbujata potenje, kar je lahko izjemno neprijetno za intimne predele. Na kaj moramo biti v vročih dneh še posebej pozorni?

#nasvet
Kuža in jaz: kako se odpraviti na počitnice z avtom
Prihaja poletje in čas, ko razmišljamo o načrtih za počitnice. Boste svojega zvestega štirinožnega prijatelja vzeli s seboj na pot? Da bo vožnja s kužkom v jeklenem konjičku prijetna in varna za vse, je potrebno upoštevati nekaj preprostih pravil.
#nasvet
7 QL trikov, kako lahko uporabite zobno pasto

To, da poskrbi za čiste zobe in svež zadah že vsi vemo. Kaj pa lahko še očistite z njo?

#nasvet
4 domači postopki barvanja pirhov
Od otroško zabavnih do moderno elegantnih – pripravili smo vam kar nekaj idej, kako doma ustvariti prelivajoče se barvne pirhe in z njimi okrasiti velikonočno mizo.
#nasvet
Super darila, ki si jih privoščite z vašo QL darilno kartico

Ste za darilo prejeli darilno kartico Qlandia? Za vas smo pripravili nabor izvrstnih nakupov, ki jih z vašo darilno kartico lahko opravite v nakupovalnih centrih Qlandia.

#nasvet
Obvarujte oči pred modro svetlobo!

Pekoče, izsušene in razdražene oči niso nič novega pri dolgem delu z računalnikom. Čas je, da si omislite svoja računalniška očala.

QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Ste v svoji Qlandii že zagledali nov QL magazin Mini? Ne, to ni magazin za naše najmlajše obiskovalce, čeprav se v njem najdejo simpatično QL vsebine tudi zanje, temveč manjša, krajša in bolj ekspresna različica QL magazina, ki jo boste z veseljem prebrali, ko boste imeli 5 minut časa.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Ptuj