Qlandia
Hrana, ki vas bo ohladila

Stara kitajska medicina verjame, da obstaja hrana, ki greje in hrana, ki hladi telo. Da se bomo lažje prenašali vročino in soparo poletnih dni, se raje odločimo za svežo, sočno in lahko hrano.

Sveže in sočno

V poletnih mesecih je na jedilniku še posebej dobrodošlo sadje in zelenjava, ki vsebuje velik delež vode. V sam vrh tega seznama sodijo lubenice, melone in kumare, sledijo pa marelice, grozdje, ananas, breskve, jabolka, kokos, bučke, šparglji, grah, brokoli in zeleno-listnata zelenjava. Logika je precej enostavna: če jemo veliko svežega sadja in zelenjave ali si iz njih pripravimo napitke, bomo v telo vnašali vodo, ki poskrbi za ustrezno hidracijo in posledično ohladi telo.

Poletje je čas za … juho!

Ste ob zgornjem naslovu zavili z očmi, ker vam sredi vročega poletja na kraj pameti ne pade, da bi srkali juho? Lahka zelenjavna juha je idealna za poletne dni, saj z njo nadomestimo s potenjem izgubljeno tekočino in sol. Če vas vroča juha še vedno ne prepriča, se zgledujete po Špancih in si pripravite hladno različico – gaspačo. 

Recite ne »ognjeni« hrani

V splošnem velja, da najbolj greje beljakovinska hrana, zlasti rdeče meso, ki ob pomoči maščobdobesedno priliva olje na telesni ogenj. Takoj za njim so po grelnem učinku ostala mastna in težka hrana, oreški, semena in jajca. Ko nam je izjemno vroče se izognimo tudi škrobni hrani, kot je kruh, ajda, riž, pecivo ali krompir, ki pri prebavi pritegne več vode in je zato ostane manj za hlajenje telesa, ter kavi, alkoholu, čokoladi, ostrim začimbam in pretirano slanim jedem.

Po navdih za lahki poletni obrok v Qlandio

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#kulinarika
Piknik sezona: Kako očistiti žar?

Obožujemo piknike in druženje na domačem vrtu. Vendar po vsakem pikniku nas čaka mastna in zažgana nadloga – žar. Že poznate trike, kako ga enostavno in brez muk očistiti?

#kulinarika
Ste že slišali za Poke Bowls?
Tradicionalna specialiteta s Havajev osvaja kulinarično sceno in srca. Privoščite si okusno in lično skledo sreče.
#kulinarika
Recept: Po-velikonočni žepki

Kam z ostanki velikonočne pojedine? Pripravite hrustljave žepke, polne velikonočnih okusov. Hitra in preprosta rešitev kam z ostanki šunke in pirhov.

#kulinarika
Recept: Sočna velikonočna šunka v testu

Slastna in bohotna, šunka v kruhovem testu vsekakor ne sme manjkati na velikonočni mizi. Pripravite jo po našem receptu, zraven pa postrezite sladko čili omako ali jabolčno čežano.

#kulinarika
Pisani italijanski piščanec

Lahkotna simfonija okusov iz pečice. Z veliko beljakovinami in vlakninami ter izjemno malo hidrati je idealna izbira za okusno kosilo ali večerjo v času izpolnjevanja novoletnih zaobljub.

#kulinarika
Poširane hruške s sladoledom
Preprosta, a obenem elegantna in dekadentna sladica je idealen zaključek prefinjene praznične večerje. Pripravite jo po našem receptu.
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Čeprav so trenutne razmere vse prej kot običajne, se je cvetoča pomlad prikradla v mesto in okolico ter s seboj prinesla srečo in veselje s soncem obsijanih toplih dnih. Svežino in razigranost pomladi smo vnesli tudi v novo številko QL magazina Mini. S pomladnim QL magazinom vam želimo vsaj malo razbremeniti dan in vas z lahkotnim branjem zazibati v prijetno pomlad. Poiščite nasvete za sijočo polt, poskusite naš recept za trendovski poke bowl, rešite nagradno križanko in z nasmehom stopite v sončne dni.
DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAPtuj