Qlandia
QL modni tedni s QL darili in nagradami
Oglejte si reportažo QL modnega dogajanja v Qlandii Kamnik. 

Foto kotiček in delavnice

V prvih dveh dneh modnega dogajanja je v QL fotokotičku nastalo več kot 90 QL fotk obiskovalcev vseh generacij. V fotografiranju so najbolj uživale najstnice, ki so pred objektiv stopile s posebej izbranimi oblačili. Ob spremljavi modela Azre Selimanović in QL trikov za boljšo fotografijo so se tudi tisti manj pogumni postavili pred foto ekran. 5 obiskovalcev z najbolj simpatičnimi fotografijami, ki so se na svoji fotografiji tudi označili v albumu FB Qlandia, si je priborilo mesto v izboru QL model in nastop sklepni modni reviji QL modnih tednov. 

Tretji dan smo v QL modnih delavnicah ustvarjali, se družili in lepotičili. Umetnica ličenja, Kaja Elsner, je v lepotni svetovalnici delila uporabne modne nasvete o ličenju. Sprva načrtovano skupinsko ličenje, pri katerem Kaja na eni dami prikaže, katere nasvete pri ličenju upoštevati in se druge dame ob tem učijo, se je prelevilo v osebno svetovanje. Kaja je z veseljem odgovorila na vsako vprašanje in dvema damama pripravila celovit make up za slavnostni dogodek, ki sta se ga tisti večer udeležili.
Medtem, ko so se njihove mamice lepotičile, so njihovi otroci v delavnicah veselo ustvarjali kravate, klobučke in druge modne dodatke. Pri tem jim je z nasveti pomagal Jure, Špela in Katja pa sta jih olepšali s poslikavo obraza. Pridružila se jim je tudi QLara, z njo so zaplesali QL ples in bila je tako zabavna, da so jo nekateri želeli odpeljati kar s sabo domov. 

Prijetno utrujeni od QL dogajanja smo si obiskovalci in ekipa odpočili na barvitih in udobnih počivalnikih Linadesgin. Preizkusili smo tudi njihove nove, v Kamniku premierno predstavljene stole, pravzaprav žoge za bolj pravilno in neobremenjeno sedenje. 

QL modeli

Najbolj simpatični obiskovalci fotokotička so postali Ql modeli in se s fotografij na FB strani Qlandia preselili na pravo modno stezo. In ker modeli nanjo nikoli ne stopijo brez priprav, so izbranci bili deležni vseh - ličenje, urejanje pričeske, pomerjanje oblačil in modnih dodatkov, vaja hoje in poziranja na modni stezi. V družbi modnih strokovnjakov Vulcano models, so se QL modeli ob resnih pripravah tudi zelo zabavali.

Najstnice Ariana, Neža in Lana so bile zelo vesele, da so del dogajanja v zaodrju: »O, kako lepo smo urejene,« so vzklikale, presrečne, da se bodo sprehodile po modni stezi. Navdušenja se je nalezel tudi upokojenec Dare Stefanović. Dekleta so nastopile kot profesionalni modeli, gospod pa je občinstvo očaral in prepričal, da je v resnici mlajših let. Domov so vsi odšli z dragoceno izkušnjo in QL nagradami - med drugim z boni Qlandia za prihodnja modna doživetja!

Modne revije in nastopajoči

Pestro celotedensko QL modno dogajanje se je zaključilo s petkovo sklepno modno revijo. Ta je z bogatim modnim in spremljajočim programom navdušila tako obiskovalce, kot sodelujoče na reviji. Razkrili smo modno zgodbo za pomlad in poletje 2018. Na odru je vrvelo od mladostne energije, kakovostnih sodobnih modnih oblačil za vse generacije, cvetličnih vzorcev, živih barv in dodelanih stylingov.

Pestro ponudbo modnih kosov, v katerih smo videti imenitno za vsako priložnost, je stilistka v vsakem izhodu opremila z izborom izvirnih modnih dodatkov, od klasičnih do sodobnih: torbic in očal, mobilnih telefonov in tablic. Prvi modni izhod na oder sta naredila voditelja Azra Selimanović in David Urankar. V oblačilih C&A sta nas v dobri uri popeljala skozi živo in spletno dogajanje QL modnih tednov. Modeli so se po modni stezi sprehodili v sproščenih, elegantnih, poslovnih in športnih stylingih. V pomladno-poletni zgodbi je sodelovalo kar 18 trgovin: Hervis, Omara, Müller, Mana, Hiša daril, Tom Tailor, Optika Aleksandra, OVS, Pikapolonica, Deichmann, Evitel, C&A, Takko fashion, Zootik, Bags & more, Extreme intimo, Cvetličarna Rožcar in New Yorker.

QL modnemu dogajanje se je na odru pridružilo bogato QL spremljevalno dogajanje. Eva Černe, mentorica glasbenega tekmovanja QL glasbeni talent in velika zvezda muzikala Moje pesmi, moje sanje, nam je s svojim glasom segla globoko v srce. Z energičnim nastopom so navdušili plesalci, ki so se za tokratno priložnost prelevili tudi v modele. Posebni plesni gostje, devetletni Neo Erce in dvanajstletna Aneja Pirš in Anai Erce, iz Plesnega kluba Miki, so s svojimi virtuoznimi plesnimi vragolijami marsikomu vzbudili željo, da bi zaplesal z njimi. 

Naše QL trgovine

Poln program so dopolnila bogata darila in nagrade. Ob tej priložnosti so jih podarile trgovine nakupovalnega centra QLadia Kamnik in drugi sodelujoči: 

  • knjigarna Felix je podarila 3 knjige Šefinja, Lene Dunham, avtorice legendarne serije Punce, 
  • trgovina OVS 8 kuponov za popust 5 EUR  pri nakupu nad 25 EUR,
  • Pikapolonica pobarvanke za najmlajše,
  • Gorenjska Banka 5 nakupovalnih vrečk za večkratno uporabo,
  • Optika Aleksandra 10 darilnih paketov z darilnimi boni,
  • C&A 2 darilna bona za C&A v vrednosti 30 EUR,
  • Cvetličarna Rožcar 3 pomladne cvetlične aranžmaje, 
  • Slowatch 10% popust na ure in 20% popust na nakit,
  • Vulcano models mini manekenski tečaj mankenske šole in
  • Qlandia darilne bone.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#moda #moda
6 rdečih luči za zgrešene nakupe
Recite ne modnim kosom, ki bodo še opremljeni z etiketo v omari čakali na boljše čase. Preverite, kako obvladati svoje nakupe in se izogniti tistim, za katere vam bo kmalu žal.
#moda
Sezona medvedov v polnem razmahu

Puhasti in topli plišasti plašči (»teddybear coat«) so osvojili srca številnih modnih navdušenk. Že imate svojega najljubšega zimskega medvedka?

#moda #lepota
Iz pisarne na zabavo
Kako svoj dnevni videz hitro preleviti v bolj glamuroznega, primernega za številne praznične zabave? Ko morate iz dnevnih obveznosti hitro skočiti na zabavo (ali poslovno večerjo), se držite teh petih korakov.
#moda
Tanek puli – modni kos, ki ga to jesen obožujemo!

V kombinaciji z blazerjem, kombinezonom, obleko z naramnicami ali širokimi hlačami – tanek puli je modni kos, brez katerega si letošnje jeseni ne predstavljamo.

#moda
QL torbe za šolske dni

Naveličani klasičnih nahrbtnikov? Poiščite modno torbo, s katero ustvarite popoln šolski slog.

#moda
Trend: urbani safari

Nevtralni toni, ki se v utility slogu prepletajo z živalskimi vzorci, velikimi kosi nakita in modnimi dodatki, ki odražajo naravo. Dobrodošli v urbani džungli.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAPtuj