Qlandia
Triki, da avto poleti ne bo zatajil

Obkljukajte vse na seznamu in se varno zapeljite v poletne dni. 

Toplejši meseci so tu in prav tako kot je pred zimo pomembna priprava vozila, je tudi poleti.

 1. Zamenjajte pnevmatike
  Menjava zimskih pnevmatik za letne je pomembna z več vidikov. Zimska pnevmatika se v poletnih mesecih obrablja veliko hitreje kot letna, prav tako je višja poraba in oprijem slabši.

 2. A klima dela?
  Če ne želite poleti imeti v avtu »savne« je potrebno pregledati delovanje klimatske naprave in jo po potrebi napolniti.

 3. Operite posledice zime
  Prav tako je zelo priporočljivo temeljito pranje vozila, kot tudi podvozja. Namreč na vozilu ostanejo sledi zime veliko dlje, kot sama zima. Sol na podvozju ima lahko izjemno negativne posledice, zato ni prav nič zaželena.

 4. Odstranite zimsko breme
  Po koncu smučarske sezone odstranite odvečno težo z vozila. Strešnih nosilcev, smuči in verig ne boste več potrebovali, vsekakor pa dodatno breme vpliva na višjo porabo vozila.

 5. Preverite brisalce
  Pod velikim stresom so bili v zimski sezoni tudi brisalci, ki so izpostavljeni mrazu, ledu in drugim vremenskim pojavom. Preglejte jih ter jih v primeru poškodb ali odstopanja od nosilcev zamenjajte.

 6. Morate kmalu na servis?
  Poleg omenjenih stvari preverite tudi števec kilometrov, ki ste jih naredili pozimi in obiščite serviserja, če se vaš redni servisni interval približuje. Zadnja stvar, ki si jo želite na poletnem dopustu je, da vas avto pusti na cedilu, ker niste posvetili dovolj pozornosti njegovi oskrbi.


Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#otroci #nasvet
Iz šole prinesi znanje, ne virusa!

Poleg uradnih priporočil NIJZ smo poiskali še nekaj preventivnih smernic, ki zagotavljajo dodatno varnost pred okužbo s koronavirusom.

#nasvet
Boste podarili rožico? Preverite kaj pomeni!

Izberite in podarite rožo s pravim sporočilom. Preverite kakšen simbolični pomen nosi cvetje, ki ga najpogosteje podarjamo in poskrbite za presenečenje z osebno noto.

#dom #nasvet
Detajli, ki bodo naredili vaš dom popolnoma šik

Za popolnoma nov videz prostorov ni se treba lotiti temeljite prenove. Zadostuje že, da v svoj dom vnesete nekaj detajlov, s katerimi mu dodate šik pridih.

#nasvet #lepota
Ideja za darilo: doma narejene dišeče kopalne bombice
Prikupne barvite bombice, ki pričarajo omamno dišečo kopel so izvrstno darilo. Zakaj jih letos ne bi izdelali kar doma in z njimi obdarili najdražje? Predstavljamo vam super enostaven recept.
#nasvet
Kdo se boji praznikov?
Medtem ko mi uživamo v čarih prazničnih dni, lahko glasen šum in pokanje vznemiri ali celo prestraši naše male štirinožne ljubljenčke. Poglejte, kako jim lahko v takih primerih pomagate.
#nasvet
Kako se pripraviti na posvojitev?
Vsak dober posvojitelj jemlje prihod novega člana družine, kar domača žival zagotovo je, resno in odgovorno. To pomeni, da se že pred posvojitvijo pozanima za potrebe določene pasme, pa tudi prav za posebnosti, povezane z izbranim kosmatincem. 
DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAPtuj