Qlandia
Zaščitite oči pred soncem
Zaščitite oči pred soncem
Za zaščito kože pred škodljivimi ultravijoličnimi žarki sonca skoraj zagotovo uporabljate zaščitno kremo. Kako pa zaščitite svoje oči?

Ultravijolični (UV) žarki so del svetlobnega spektra sonca, ki doseže zemljo. Nekatere raziskave kažejo, da so tudi ti žarki v veliki meri krivi za starostno pogojeno pešanje vida.

Seveda pa to ni edina posledica izpostavljanja oči soncu brez ustrezne zaščite. Pojavijo se lahko tudi druga resna očesna stanja, kot je recimo siva mrena. V petini primerov so vzrok za nastanek sive mrene ravno poškodbe zaradi sonca, katerim se lahko v veliki meri izognemo ravno z dobro UV-zaščito. 

Za zaščito oči moramo poskrbeti tekom celega dneva. Sonce je sicer res najmočnejše med 10. in 14. uro, vendar raziskave kažejo, da so oči poškodbam zaradi sonca najbolj izpostavljene sredi dopoldneva in pozno popoldne. Izberite očala z velikimi stekli, ki se prilegajo obrazu, saj boste tako poskrbeli za zaščito kar največjega dela oči. Pa ne pozabite nanje tudi v oblačnem vremenu, saj so oči tudi, ko je sonce zastrto, izpostavljene UV žarkom. 

Najboljšo zaščito nudijo kvalitetna sončna očala, ki  jih poleg ostale ponudbe za udobje vaših oči dobite v Optiki Aleksandra. Ne pozabite zaščititi tudi oči svojih najmlajšihs prilegajočimi se sončnimi očali z UV-zaščito in pokrivalom, saj največ poškodb zaradi sonca nastane ravno v otroštvu. Poiščite prikupna otroška sončna očala, s katerimi bo vaš malček ne samo zaščiten temveč tudi povsem modno opremljen za poletje.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#nasvet #zdravje
Poletna intimna nega

Za intimno nego moramo seveda poskrbeti v vsakem letnem času, vendar je poleti še toliko bolj pomembno da se je lotimo pravilno. Vročina in vlaga spodbujata potenje, kar je lahko izjemno neprijetno za intimne predele. Na kaj moramo biti v vročih dneh še posebej pozorni?

#nasvet
Kuža in jaz: kako se odpraviti na počitnice z avtom
Prihaja poletje in čas, ko razmišljamo o načrtih za počitnice. Boste svojega zvestega štirinožnega prijatelja vzeli s seboj na pot? Da bo vožnja s kužkom v jeklenem konjičku prijetna in varna za vse, je potrebno upoštevati nekaj preprostih pravil.
#nasvet
7 QL trikov, kako lahko uporabite zobno pasto

To, da poskrbi za čiste zobe in svež zadah že vsi vemo. Kaj pa lahko še očistite z njo?

#nasvet
4 domači postopki barvanja pirhov
Od otroško zabavnih do moderno elegantnih – pripravili smo vam kar nekaj idej, kako doma ustvariti prelivajoče se barvne pirhe in z njimi okrasiti velikonočno mizo.
#nasvet
Super darila, ki si jih privoščite z vašo QL darilno kartico

Ste za darilo prejeli darilno kartico Qlandia? Za vas smo pripravili nabor izvrstnih nakupov, ki jih z vašo darilno kartico lahko opravite v nakupovalnih centrih Qlandia.

#nasvet
Obvarujte oči pred modro svetlobo!

Pekoče, izsušene in razdražene oči niso nič novega pri dolgem delu z računalnikom. Čas je, da si omislite svoja računalniška očala.

QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Ste v svoji Qlandii že zagledali nov QL magazin Mini? Ne, to ni magazin za naše najmlajše obiskovalce, čeprav se v njem najdejo simpatično QL vsebine tudi zanje, temveč manjša, krajša in bolj ekspresna različica QL magazina, ki jo boste z veseljem prebrali, ko boste imeli 5 minut časa.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Ptuj