Qlandia
Zaščitite oči pred soncem
Zaščitite oči pred soncem
Za zaščito kože pred škodljivimi ultravijoličnimi žarki sonca skoraj zagotovo uporabljate zaščitno kremo. Kako pa zaščitite svoje oči?

Ultravijolični (UV) žarki so del svetlobnega spektra sonca, ki doseže zemljo. Nekatere raziskave kažejo, da so tudi ti žarki v veliki meri krivi za starostno pogojeno pešanje vida.

Seveda pa to ni edina posledica izpostavljanja oči soncu brez ustrezne zaščite. Pojavijo se lahko tudi druga resna očesna stanja, kot je recimo siva mrena. V petini primerov so vzrok za nastanek sive mrene ravno poškodbe zaradi sonca, katerim se lahko v veliki meri izognemo ravno z dobro UV-zaščito. 

Za zaščito oči moramo poskrbeti tekom celega dneva. Sonce je sicer res najmočnejše med 10. in 14. uro, vendar raziskave kažejo, da so oči poškodbam zaradi sonca najbolj izpostavljene sredi dopoldneva in pozno popoldne. Izberite očala z velikimi stekli, ki se prilegajo obrazu, saj boste tako poskrbeli za zaščito kar največjega dela oči. Pa ne pozabite nanje tudi v oblačnem vremenu, saj so oči tudi, ko je sonce zastrto, izpostavljene UV žarkom. 

Najboljšo zaščito nudijo kvalitetna sončna očala, ki  jih poleg ostale ponudbe za udobje vaših oči dobite v Optiki Aleksandra. Ne pozabite zaščititi tudi oči svojih najmlajšihs prilegajočimi se sončnimi očali z UV-zaščito in pokrivalom, saj največ poškodb zaradi sonca nastane ravno v otroštvu. Poiščite prikupna otroška sončna očala, s katerimi bo vaš malček ne samo zaščiten temveč tudi povsem modno opremljen za poletje.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#nasvet
Kako se pripraviti na posvojitev?
Vsak dober posvojitelj jemlje prihod novega člana družine, kar domača žival zagotovo je, resno in odgovorno. To pomeni, da se že pred posvojitvijo pozanima za potrebe določene pasme, pa tudi prav za posebnosti, povezane z izbranim kosmatincem. 
#nasvet
Kaj pomeni posvojiti domačo žival?
Imeti rad živali ali odgovorno skrbeti za njih sta dve različni stvari, ki skupaj določata dobrega lastnika domače živali. Drugače povedano, imeti rad živali je hvalevredno čustvo, skrbeti zanje pa zahteva trud in veliko odgovornost. 
#nasvet #šport
Eno pametno, prosim!

Pametne ure osvajajo svet. Že imate svojo?

#nasvet
Kaj beremo to jesen?
Čas je, da oblečemo mehek pulover, se zabubimo pod najljubšo odejo in polni navdušenja potegnemo novo knjigo na plan.
#nasvet #zdravje
Poletna intimna nega

Za intimno nego moramo seveda poskrbeti v vsakem letnem času, vendar je poleti še toliko bolj pomembno da se je lotimo pravilno. Vročina in vlaga spodbujata potenje, kar je lahko izjemno neprijetno za intimne predele. Na kaj moramo biti v vročih dneh še posebej pozorni?

#nasvet
Kuža in jaz: kako se odpraviti na počitnice z avtom
Prihaja poletje in čas, ko razmišljamo o načrtih za počitnice. Boste svojega zvestega štirinožnega prijatelja vzeli s seboj na pot? Da bo vožnja s kužkom v jeklenem konjičku prijetna in varna za vse, je potrebno upoštevati nekaj preprostih pravil.
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
V Qlandii vas že čaka sveža številka QL magazina STYLE, polna svežih QL modnih trendov, novosti in idej za bolj hladne jesenske in zimske dni. »Ta dolg« magazin, kot mu pri nas rečemo, prinaša vse najboljše, kar vam je na voljo v nakupovalnih centrih Qlandia. Pobrskajte po izjemnih modnih kosih novih kolekcij za jesen in zimo 2019/2020, poiščite idejo ali dve za aktivnosti v družbi najmlajših, odkrijte najboljše iz sveta tehnologije in še in še.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Ptuj