Qlandia
Brez »shock-a« na računu
Brez »shock-a« na računu

Upoštevajte te nasvete in nikoli ne boste ostali brez interneta na telefonu!

Si še znate predstavljati svet brez interneta? Kako bi preživljali čas brez družabnih omrežij? Kako bi opravljali svoje delo brez elektronske pošte? In kako bi bilo, če vas vaš pametni telefon ne bi več povezoval z "zunanjim svetom"? Brez skrbi, če boste upoštevali naslednje nasvete, vam o življenju brez interneta na telefonu ni treba niti sanjati!

1. Ne pozabljajte na WiFi

Mobilni prenos podatkov je tako rekoč že stalnica na našem pametnem telefonu. Tako se zanašamo nanj, da marsikdaj pozabljamo na možnost brezžičnega omrežja. Da bi prihranili pri prenosu podatkov, vključenem v vaš mobilni paket, se povežite na omrežje WiFi, kadar imate možnost. Seznam točk WiFi v Sloveniji si lahko ogledate tukaj

2. Previdno z YouTubom

Se radi zadržujete na YouTubu? Svetujemo vam, da tega ne počnete na račun mobilnih podatkov. Gledanje posnetkov na YouTubu je namreč zelo potratno, zato vam svetujemo, da priljubljene vsebine gledate v varnem zavetju omrežja WiFi. Ne pozabite, da lahko k porabi podatkov znatno prispevajo tudi posnetki na družabnih omrežjih, ki se v nekaterih primerih celo samodejno predvajajo. 

3. Mobilna televizija

Sodobna tehnologija nam omogoča ogled televizijskih vsebin kjerkoli in kadarkoli. Zlahka se zgodi, da na telefonu gledate razburljivo športno srečanje in medtem pozabite na čas. Posledice so lahko neprijetne predvsem za vašo denarnico, saj na ta način mimogrede prekoračite zakupljene količine prenosa podatkov. 

4. Preklopite na Telemach!

Pri Telemachu boste na svoj račun prišli vsi novi in že obstoječi mobilni uporabniki, saj so maja letos znova poskrbeli za podatkovni šok, s katerim boste lahko brezskrbno brskali po internetu! Osnovni paket VEČ je opremljen z 1 GB prenosa podatkov na mesec, v najbolj priljubljenem paketu ŠE VEČ boste lahko koristili kar 25 GB. Najbolj zahtevnim priporočamo paket NAJVEČ, kjer vas čaka neverjetnih 60 GB mesečnega prenosa podatkov. In še super novica - kljub povečanju količine prenosa podatkov cene mobilnih paketov ostajajo nespremenjene!

Izkoristite UNIFI in UNIFI TRAVEL

Poleg večjih količin podatkovnega prenosa v vseh mobilnih paketih družine VEČ lahko Telemachovi naročniki brezskrbno uporabljate splet tudi pri potovanju po svetu. To omogočata razširjeni mreži WiFi-točk UNIFI in UNIFI TRAVEL. Mreža UNIFI je uporabnikom na voljo s kar 650.000 točkami WiFi v regiji, kar omogoča brezskrbno počitnikovanje tudi v državah, ki niso članice EU. Na svoj račun s Telemachovimi storitvami prihajate tudi svetovni popotniki, ki se lahko po vsem svetu brezplačno povezujete na kar 68 milijonih lokacij. 

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#nasvet
Kako se pripraviti na posvojitev?
Vsak dober posvojitelj jemlje prihod novega člana družine, kar domača žival zagotovo je, resno in odgovorno. To pomeni, da se že pred posvojitvijo pozanima za potrebe določene pasme, pa tudi prav za posebnosti, povezane z izbranim kosmatincem. 
#nasvet
Kaj pomeni posvojiti domačo žival?
Imeti rad živali ali odgovorno skrbeti za njih sta dve različni stvari, ki skupaj določata dobrega lastnika domače živali. Drugače povedano, imeti rad živali je hvalevredno čustvo, skrbeti zanje pa zahteva trud in veliko odgovornost. 
#nasvet #šport
Eno pametno, prosim!

Pametne ure osvajajo svet. Že imate svojo?

#nasvet
Kaj beremo to jesen?
Čas je, da oblečemo mehek pulover, se zabubimo pod najljubšo odejo in polni navdušenja potegnemo novo knjigo na plan.
#nasvet #zdravje
Poletna intimna nega

Za intimno nego moramo seveda poskrbeti v vsakem letnem času, vendar je poleti še toliko bolj pomembno da se je lotimo pravilno. Vročina in vlaga spodbujata potenje, kar je lahko izjemno neprijetno za intimne predele. Na kaj moramo biti v vročih dneh še posebej pozorni?

#nasvet
Kuža in jaz: kako se odpraviti na počitnice z avtom
Prihaja poletje in čas, ko razmišljamo o načrtih za počitnice. Boste svojega zvestega štirinožnega prijatelja vzeli s seboj na pot? Da bo vožnja s kužkom v jeklenem konjičku prijetna in varna za vse, je potrebno upoštevati nekaj preprostih pravil.
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
V Qlandii vas že čaka sveža številka QL magazina STYLE, polna svežih QL modnih trendov, novosti in idej za bolj hladne jesenske in zimske dni. »Ta dolg« magazin, kot mu pri nas rečemo, prinaša vse najboljše, kar vam je na voljo v nakupovalnih centrih Qlandia. Pobrskajte po izjemnih modnih kosih novih kolekcij za jesen in zimo 2019/2020, poiščite idejo ali dve za aktivnosti v družbi najmlajših, odkrijte najboljše iz sveta tehnologije in še in še.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Ptuj