Qlandia
Barvito jesensko ustvarjanje
Živahnost letošnje jeseni nam je prinesla ustvarjalni navdih, zato smo poiskali kopico idej za umetniško ustvarjalno popoldne. 

Predlogi so enostavni, zato boste lahko brez težav ustvarjali tudi v družbi najmlajših. Preden se lotite ustvarjanja pa pojdite v naravo in poiščite najbolj slikovite liste zanimivih oblik, jesenske plodove, kamenčke, koščke lubja … raznolikost je ključna, zato iščite različne oblike, velikosti in barve. Narava prinaša ogromno ustvarjalno paleto, le poiskati jo morate in videti skozi iznajdljive oči. Pojdite v park, gozd ali vinograd in se razglejte naokoli. Narava vas bo presenetila s tisoč in enim odtenkom rumene, rdeče, oranžne, rjave. 

Obožujemo jesenske sprehode v naravi. Tudi zato, ker nas na vsakem koraku obkroža živo pisana paleta toplih jesenskih barv. 
Pripomočke za jesensko ustvarjanje poiščite v naših knjigarnah in papirnicah

Barvajte z listi

Potrebujete le nekaj barvnih temper in gobico za barvanje. Na podlago postavite različne oblike listov in po robu z gobico pobarvajte v različnih jesenskih barvah. Za še bolj umetniški odtis lahko znotraj beline, ki so jo pustili večji listi še odtisnete manjši list. List pobarvajte in odtisnite na papir.

Naredite barvni odtis

Listje na otip ni gladko, kar ga naredi odličnega za razno odtiskovanje. Poleg odtisov s tempera barvami poskusite tudi to odtiskovanje. List postavite pod papir, nato pa z voščenkami narahlo barvajte po celi podlagi. Pazite, da list ne bo presuh, saj se bo pri barvanju zdrobil.

Vir: www.thenannyembassy.com

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#nasvet #zdravje
Poletna intimna nega

Za intimno nego moramo seveda poskrbeti v vsakem letnem času, vendar je poleti še toliko bolj pomembno da se je lotimo pravilno. Vročina in vlaga spodbujata potenje, kar je lahko izjemno neprijetno za intimne predele. Na kaj moramo biti v vročih dneh še posebej pozorni?

#nasvet
Kuža in jaz: kako se odpraviti na počitnice z avtom
Prihaja poletje in čas, ko razmišljamo o načrtih za počitnice. Boste svojega zvestega štirinožnega prijatelja vzeli s seboj na pot? Da bo vožnja s kužkom v jeklenem konjičku prijetna in varna za vse, je potrebno upoštevati nekaj preprostih pravil.
#nasvet
7 QL trikov, kako lahko uporabite zobno pasto

To, da poskrbi za čiste zobe in svež zadah že vsi vemo. Kaj pa lahko še očistite z njo?

#nasvet
4 domači postopki barvanja pirhov
Od otroško zabavnih do moderno elegantnih – pripravili smo vam kar nekaj idej, kako doma ustvariti prelivajoče se barvne pirhe in z njimi okrasiti velikonočno mizo.
#nasvet
Super darila, ki si jih privoščite z vašo QL darilno kartico

Ste za darilo prejeli darilno kartico Qlandia? Za vas smo pripravili nabor izvrstnih nakupov, ki jih z vašo darilno kartico lahko opravite v nakupovalnih centrih Qlandia.

#nasvet
Obvarujte oči pred modro svetlobo!

Pekoče, izsušene in razdražene oči niso nič novega pri dolgem delu z računalnikom. Čas je, da si omislite svoja računalniška očala.

QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Ste v svoji Qlandii že zagledali nov QL magazin Mini? Ne, to ni magazin za naše najmlajše obiskovalce, čeprav se v njem najdejo simpatično QL vsebine tudi zanje, temveč manjša, krajša in bolj ekspresna različica QL magazina, ki jo boste z veseljem prebrali, ko boste imeli 5 minut časa.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Ptuj