Qlandia

Sočna šobica tudi v mrzlih dneh

Suhe, razpokane ustnice so prava nadloga. S sladkim pilingom boste vanje v hipu vnesli sočnost in voljnost … in kar je najbolje, vse kar potrebujete, imate najbrž že v domači kuhinji!

Ko pritisne mraz, potrebujejo ustnice posebno nego. Vlažilni balzam bo naredil veliko za njihovo zaščito, vendar pravi božanski občutek polnih ustnic bomo dosegli šele, ko jim bomo tu pa tam privoščili še blagi piling. Ta bo odluščil odmrle celice, ki so krive, da se ustnice tako rade izsušijo in razpokajo, ter vaši šobici povrnil voljen in brezskrben nasmeh.

 Kako učinkuje piling za ustnice 

Podobno kot piling za obraz ali telo, tudi piling za ustnice z mehanskim delovanjem nežno odlušči odmrlo plast celic s povrhnjice. V osnovi je vsak piling za ustnice sestavljen iz dveh glavnih komponent: luščilne in hranilne. Hranilna osnova pilinga navlaži povrhnjico, da drobni delci lažje odluščijo odmrle celice, obenem pa nahrani spodnjo plast celic, kar omogoča hitrejšo regeneracijo.

Uporaba pilinga za ustnice je zelo enostavna. Majhno količino pilinga s prstom dobro minutko vtiramo v ustnice, ostanke pa obrišemo z brisačko, ki smo jo zmočili s toplo vodo. Po pilingu ustnice debelo namažemo z bogatim vlažilnim balzamom, ki se bo po tretmaju odlično vpil in naredil ustnice še posebej svilnate in voljne.

Zmešajte ga doma!

Pri pilingih za ustnice je zagotovo najboljša novica to, da ne potrebujete dragih kozmetičnih izdelkov in tretmajev. Odličen piling za ustnice si lahko enostavno zmešate kar doma iz preprostih sestavin. Najboljša (in najbolj prijetna) luščilna sestavina je zagotovo sladkor, poskusite pa lahko tudi z drugimi drobnimi zrnci, kot so mleta kava, cimet ali recimo drobno mleti mandlji. Tudi kakovostne hranilne osnove najdemo v domači kuhinji – med, kokosova maščoba in olivno olje, na primer, vsebujejo izjemna hranila, ki blagodejno učinkujejo na ustnice.

Poskusite enega od spodnjih slastnih receptov (pri nekaterih se zagotovo ne boste mogli upreti, da ne bi polizali pilinga z ust) ali pa poskusite zmešati nekaj po svojem navdihu – le sledite načelu hranilna sestavina + zrnca za piling.

Sestavine najdete v kozmetičnih in živilskih trgovinah v Qlandii

 Sladki tropski poljub 

Zmešajte:

 • 1 žlico kokosovega olja
 • 1 žlico medu
 • 2 žlici rjavega sladkorja
 • ½ žlice mlačne vode

Kokosovo olje vsebuje ogromno antioksidantov in maščobnih kislin, ki usta temeljito nahranijo, medtem ko sladkorna zrnca odluščijo odmrle izsušene celice. Med pa pomaga pozdraviti vse male razpoke.

 Svežina mete 

Zmešajte:

 • 2 žlici kokosovega olja (ali olivnega)
 • 2 žlici sladkorja
 • 8-10 kapljic eteričnega olja mete

Sladkor deluje kot naravno luščilo, rahlo pekoč občutek metinega olja pa pospeši prekrvavitev v ustnicah in jih naredil bolj sočne. Svežina mete bo razdražene ustnice tudi pomirila.

 Za čokoholike 

Zmešajte:

 • 1 žlico kakavovega prahu
 • 2 žlici rjavega sladkorja
 • 1 žličko vaniljevega ekstrakta
 • ¾ žličke medu
 • 2 žlici olivnega olja

Ne samo, da poteši vašo željo po sladkem, ta čokoladna nega tudi izjemno nahrani vaše ustnice. Ekstrakt vanilje je bogat z antioksidanti, ki preprečujejo znake staranja in pomagajo zaustaviti posledice prostih radikalov na koži.

 Zimski poljub 

Zmešajte:

 • ½ žličke cimeta v prahu
 • ½ žlice medu
 • ½ žlice olivnega olja

Cimet ne samo odlušči izsušeno povrhnjico, temveč s svojim naravnim delovanjem poskrbi, da bodo vaša usta bolj polna, gladka in mehka. Med pa ustnice nahrani in pomaga pozdraviti majhne razpoke.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

Izpolnite skrito željoIzpolnite skrito željo
IZBERITE VREDNOST
IZBERITE TIP DARILNE KARTICE
Že imate svojo QL kartico?
Že imate svojo QL kartico?