Qlandia
V planince: Lovrenška jezera na Pohorju
V planince: Lovrenška jezera na Pohorju
Nasvet za izlet.

  • trajanje: 1h 40 min
  • težavnost: 1
  • zakaj priporočamo: Številna jezerca v osrčju Pohorja, ki jih povezujejo idilične lesene brvi. Super priložnost za QL fotke ter opazovanje bogatega živalskega in rastlinskega sveta.

Ta mali biser, ki ustvarja odlično ozadje za prečudovite fotografije, je pravzaprav barje v osrčju Pohorja. Sestavlja ga več manjših jezerc, katerih naj bi bilo v času bolj obilnega deževja kar 22! Najvišje jezero leži na višini 1.529 m, ob njem pa je postavljen razgledni stolp, s katerega se odpre izjemen pogled na barje. Zaradi mokre podlage je pot okoli jezer speljana po lesenih brveh, ki sami pokrajini dodajo slikovitost in kanček idiličnosti. Vsekakor se držite utrjenih stez, saj boste v nasprotnem primeru hitro obtičali v blatnih tleh.

Kako pridemo do jezerc?

Pot začnemo pri hotelu na Rogli. Tukaj je urejena označena pešpot, ki nas bo vodila po gozdu in travnikih vse do jezer. Začnemo pri glavni sedežnici in se prek travnika podamo proti severu. Kmalu pridemo do prve oznake za Lovrenška jezera. Sledimo jasno označeni poti in že v dobri uri prispemo do lesenih brvi, kjer se nato sprehodimo mimo vseh jezerc in občudujemo pestro naravno močvirnato okolje. Odprl se nam bo bogat živalski in rastlinski svet. Le pozorno moramo opazovati in ujeti trenutek miru sredi narave.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#izlet
V planince: Vogar
Nasvet za izlet.
#izlet
Na popoldanski skok v vodo

Hitro ohladitev po napornem dnevu si lahko privoščite tudi, če niste tik ob morju. Ko je zunaj zares vroče, se odpeljite do katerega od naravnih kopališč in se ohladite v prijetni svežini prekrasnih slovenskih voda. Oglejte si naše predloge, nato pa smuknite v kopalke in se prepustite uživanju!

#izlet
Pod zvezdnatim nebom …

Razlogov za kampiranje v Sloveniji je veliko. Če si želite enostavnega oddiha, spanja pod milim nebom, aktivnosti v naravi, prijetne družbe in raziskovanja lepih kotičkov, vklopite svoj pustolovski duh in spakirajte nahrbtnik. Preberite si vse QL razloge, da izključite mobilne telefone in preprosto uživate v objemu lepot narave.

QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Ste v svoji Qlandii že zagledali nov QL magazin Mini? Ne, to ni magazin za naše najmlajše obiskovalce, čeprav se v njem najdejo simpatično QL vsebine tudi zanje, temveč manjša, krajša in bolj ekspresna različica QL magazina, ki jo boste z veseljem prebrali, ko boste imeli 5 minut časa.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

Ptuj