Qlandia
V planince: Lovrenška jezera na Pohorju

V planince: Lovrenška jezera na Pohorju

Nasvet za izlet.

  • trajanje: 1h 40 min
  • težavnost: 1
  • zakaj priporočamo: Številna jezerca v osrčju Pohorja, ki jih povezujejo idilične lesene brvi. Super priložnost za QL fotke ter opazovanje bogatega živalskega in rastlinskega sveta.

Ta mali biser, ki ustvarja odlično ozadje za prečudovite fotografije, je pravzaprav barje v osrčju Pohorja. Sestavlja ga več manjših jezerc, katerih naj bi bilo v času bolj obilnega deževja kar 22! Najvišje jezero leži na višini 1.529 m, ob njem pa je postavljen razgledni stolp, s katerega se odpre izjemen pogled na barje. Zaradi mokre podlage je pot okoli jezer speljana po lesenih brveh, ki sami pokrajini dodajo slikovitost in kanček idiličnosti. Vsekakor se držite utrjenih stez, saj boste v nasprotnem primeru hitro obtičali v blatnih tleh.

Kako pridemo do jezerc?

Pot začnemo pri hotelu na Rogli. Tukaj je urejena označena pešpot, ki nas bo vodila po gozdu in travnikih vse do jezer. Začnemo pri glavni sedežnici in se prek travnika podamo proti severu. Kmalu pridemo do prve oznake za Lovrenška jezera. Sledimo jasno označeni poti in že v dobri uri prispemo do lesenih brvi, kjer se nato sprehodimo mimo vseh jezerc in občudujemo pestro naravno močvirnato okolje. Odprl se nam bo bogat živalski in rastlinski svet. Le pozorno moramo opazovati in ujeti trenutek miru sredi narave.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

Izpolnite skrito željoIzpolnite skrito željo
IZBERITE VREDNOST
IZBERITE TIP DARILNE KARTICE
Že imate svojo QL kartico?
Že imate svojo QL kartico?