Qlandia
7 QL trikov, kako lahko uporabite zobno pasto

To, da poskrbi za čiste zobe in svež zadah že vsi vemo. Kaj pa lahko še očistite z njo?

Vsako jutro jo z utečenim gibom nanesete na zobno ščetko in z njo poskrbite za svežino vaših ust. Zobna pasta pa lahko hitro priskoči na pomoč tudi pri čiščenju drugih stvari v gospodinjstvu. Vsebuje namreč snovi, ki so blago abrazivne (in običajno tudi sodo bikarbono), zaradi katerih ne samo dobro očisti zobne obloge, temveč tudi druge površine. 

Preberite si spodaj sedem osupljivih primerov, ko vam zobna pasta hitro priskoči na pomoč!

QL nasvet

Pri uporabi v gospodinjstvu raje izberite belo zobno pasto kot pa v gelu. Formula barvnih gel past je nekoliko drugačna in obenem vsebuje tudi barvila, ki lahko razbarvajo določene materiale.

Skočite v drogerijo v vaši najbližji Qlandii in se lotite čiščenja

1. Zdrgnite umazane superge

Vsi ljubitelji superg vemo, da se bela guma ob podplatu hitro umaže in zgubi svoj sijaj. Z zobno pasto boste supergam hitro povrnili sijaj. Gumo ob podplatu zdrgnite s staro zobno ščetko in nekaj zobne paste ter pobrišite z mokro krpo. Na podoben način lahko očistite tudi usnjene dele superg, le namesto ščetke uporabite mehko gobico ali krpo.

2. Očistite ravnalnik ali kodralnik za lase

Na izdelkih za oblikovanje las se hitro naberejo ostanki lasnih preparatov, utrjevalcev in krem. Nanesite malo zobne paste na hladno ploščo in razmažite z vlažno krpo. Ko se umazanija nekoliko zmehča, pobrišite s čisto vlažno krpo.

3. Odstranite ostanke laka za nohte

Če so vaši nohti ostali obarvani od pogostega lakiranja si lahko pomagate z belilno zobno pasto! Nanesite nekaj zobne paste na nohte in temeljito zdrgnite s staro zobno ščetko. Operite pod mlačno vodo in po potrebi ponovite.

4. Zloščite diamantni prstan

Preskočite obisk pri zlatarju in prstan, ki je izgubil lesk, očistite kar doma z zobno pasto. Nanesite jo na staro zobno ščetko in z nekaj mlačne vode nežno zdrgnite prstan. Splaknite pod tekočo vodo in ponovno zbudite njegov lesk.

5. Odstranite neprijetne vonje z rok

Vam po kuhanju smrdijo roke po česnu ali ribah? Stisnite nekaj zobne paste na roke in temeljito zdrgnite celotno površino. Ne pozabite seči tudi pod nohti! Dobro splaknite in povohajte – roke dišijo po svežem.

6. Očistite luči na avtu

Na staro vlažno krpo nanesite nekaj zobne paste in razmažite po celi luči. Nežno vtirajte vse dokler se umazanija ne omehča in z lahkoto odstrani. Pobrišite ostanke s čisto mokro krpo – vaše luči bodo svetile kot nove!

7. Odstranite male praske na telefonu

So se tudi na ekran vašega mobilnega telefona s časom naselile drobne praske? Z zobno pasto jih lahko skorajda izbrišete! Nanesite pikico zobne paste na predel, kjer se nahaja praska in z mehko krpo nežno vtirajte s krožnimi gibi. Pobrišite z mehko, rahlo vlažno krpo – praske bodo vidno manjše.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#otroci #nasvet
Iz šole prinesi znanje, ne virusa!

Poleg uradnih priporočil NIJZ smo poiskali še nekaj preventivnih smernic, ki zagotavljajo dodatno varnost pred okužbo s koronavirusom.

#nasvet
Boste podarili rožico? Preverite kaj pomeni!

Izberite in podarite rožo s pravim sporočilom. Preverite kakšen simbolični pomen nosi cvetje, ki ga najpogosteje podarjamo in poskrbite za presenečenje z osebno noto.

#dom #nasvet
Detajli, ki bodo naredili vaš dom popolnoma šik

Za popolnoma nov videz prostorov ni se treba lotiti temeljite prenove. Zadostuje že, da v svoj dom vnesete nekaj detajlov, s katerimi mu dodate šik pridih.

#nasvet #lepota
Ideja za darilo: doma narejene dišeče kopalne bombice
Prikupne barvite bombice, ki pričarajo omamno dišečo kopel so izvrstno darilo. Zakaj jih letos ne bi izdelali kar doma in z njimi obdarili najdražje? Predstavljamo vam super enostaven recept.
#nasvet
Kdo se boji praznikov?
Medtem ko mi uživamo v čarih prazničnih dni, lahko glasen šum in pokanje vznemiri ali celo prestraši naše male štirinožne ljubljenčke. Poglejte, kako jim lahko v takih primerih pomagate.
#nasvet
Kako se pripraviti na posvojitev?
Vsak dober posvojitelj jemlje prihod novega člana družine, kar domača žival zagotovo je, resno in odgovorno. To pomeni, da se že pred posvojitvijo pozanima za potrebe določene pasme, pa tudi prav za posebnosti, povezane z izbranim kosmatincem. 
DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAPtuj