Qlandia

SOS: kako poleti rešiti jutranjo frizuro

Ste se zbudili z zaležano in neurejeno pričesko, pa ni časa za umivanje las? S spodnjimi predlogi boste jutranjo zagato hitro rešili in obenem poskrbeli za QL slog tekom celega dne.

V dneh, ko se pogosto ne moremo upreti tistim 10 minutam več poležavanja v postelji (in seveda krivimo spomladansko utrujenost, ne pa serijsko gledanje najljubše nadaljevanke pozno v noč), je še posebej priročno imeti kak trik ali dva v rokavu, ko pride do hitrega urejanja preden odhitimo po dnevnih opravkih. Prvo pravilo pri laseh – investirajte v dober suhi šampon, ki ustreza vašim lasem in lasišču. Pravi suhi šampon bo lase v trenutku poživil, popivnal odvečno maščobo, ki se je nabrala čez noč in vnesel nekaj volumna. Pri izbiri suhega šampona ni univerzalnega pravila. Preprosto poskušajte dokler ne najdete tistega, ki naredi vaše lase svilnate, sveže in jih ob tem ne obteži preveč.

Ko so lasje preveč uporniški in močno jutranje zaležani (ali pa ste umivanje že prejšnje jutro prestavili s suhim šamponom), je čas za nekaj več izvirnosti pri reševanju frizure. Za hitro pomoč smo poiskali najbolj QL trike, s katerimi ne samo rešimo problem, temveč v svoj dan vnesemo tudi QL slog.

Suhi šampon in druge dodatke poišči v svoji izbrani drogeriji v Qlandii

 1. LASE SPNITE V QL KITO 

Kitke in kite se že nekaj časa vračajo na QL sceno in so še kako priročne, ko lasje ne ubogajo. Primerne so tako za ravne kot skodrane lase, ob številnih tehnikah spletanja pa boste zagotovo našli tako, ki ustreza vašemu obrazu, priložnosti in slogu.

 2. ELEGANTEN POLIZAN ČOP 

Polizanih zaležanih las ne boste bolje zamaskirali kot s še bolj polizano različico frizure. Potrebujete glavnik in nekaj gela, s katerim boste vse lase gladko polizali tik ob lasišču. Izjemno modno boste videti že z nazaj zglajenimi spuščenimi lasmi, za bolj praktično rešitev pa jih spnite v nizek ali visok čop, katerega poljubno dodelate z dodatki. 

 3. VISOKA FIGA 

Lase z gelom počešite tik ob lasišču in jih peljite proti vrhu glave. Spnite v visoko figo, ki je lahko zelo tesno speta za bolj strog videz ali razmršena za bolj vsakdanji in sproščen slog. Visoka figa je tudi odlična rešitev, da lase odstranite s kože obraza in tako preprečite, da bi se ta zaradi umazanih las mastila.

 4. UPORABITE MODNO RUTKO 

S tem modnim trikom lahko neukrotljive lase preprosto skrijete. Trend, ki je tudi k nam priplaval z Instagrama je izjemno praktičen in obenem fotogeničen. Zato ne oklevajte in izberite eno od mnogih modnih barvnih različic rute. Vanjo ovijte čop ali kar celotno lasišče … pa ne pozabite stisniti kakega QL selfija z novim odštekanim videzom.

 5. UMIJTE IN POPRAVITE LE KRITIČNE PRAMENE 

Če las ne želite speti, lahko za silo umijete in uredite le tiste predele in pramene, ki so najbolj izpostavljeni. Umijte in kot običajno posušite le fru fru in pramene okoli obraza, ostale lase pa popršite s suhim šamponom in po potrebi najbolj štrleče predele še enkrat oblikujte z ravnalnikom ali kodralnikom. Tekom dneva se poskušajte čim manj dotikati las in lasišča, saj s prsti hitreje prenašate maščobo na cel las in stanje samo poslabšate.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

Izpolnite skrito željoIzpolnite skrito željo
IZBERITE VREDNOST
IZBERITE TIP DARILNE KARTICE
Že imate svojo QL kartico?
Že imate svojo QL kartico?