Qlandia
Vadba za zdravo hrbtenico

Pridružite se skupini seniorjev na vadbi za zdravje v Qlandii Nova Gorica. S  preventivnimi vajami, ki zmanjšujejo bolečino v hrbtenici iz izboljšujejo telesno držo, bomo poskrbeli za vitalnost in dobro energijo za vaš dan.

Gibanje je izjemno pomembno za ohranjanje vitalnosti in zdravja. Zato je zelo priporočljivo, da ga vpeljemo v svoj vsakdan, tudi z namenom preventive. Še posebej v poznem življenjskem obdobju, ko se s starostjo pospeši proces atrofije in začnemo izgubljati mišično maso, je priporočljivo, da z gibanjem ohranjamo moč in mišično aktivnost. Če z rednimi vajami telesu ne pomagamo ohraniti vitalnosti, se pričnejo pojavljati starostne kronične bolezni, ki zaradi oslabljenega stanja lahko vodijo v slabše počutje, vse manjšo samostojnost in tudi poškodbe gibal.

Težavne bolečine v križu

Bolečine v križu so zelo pogoste in spremljajo skoraj vsakega posameznika. Največkrat bolečina nima posebnega vzroka, vendar je kljub temu prisotna. Takrat je v večini primerov problem v oslabljenih mišicah trupa in posledičnih močnejših pritiskih sil na samo hrbtenico. S starostjo se zmožnost regeneracije (prekrvavljenosti) hrbtenice zmanjša, zato je nujno potrebno ostati aktiven, da se zaradi procesa izgubljanja mišične mase, ki je za starostnike značilna, ne izgubi preveč (varovalnih) mišic in tako privede do bolečine.

Skupaj preženimo težave!

V novi Twistovi igralnici (Twist Jungle) v Qlandii Nova Gorica se lahko pridružite aktivni senior skupini na vse boj priljubljeni vadbi za zdravje. V prijetni družbi boste izvajali vaje, koristne za zdravje in vsakdanje življenje. Vadba je sestavljena iz vaj za izboljšanje telesne moči, gibljivosti, ravnotežja in koordinacije ter preventivnih vaj, ki zmanjšujejo bolečino v hrbtenici in izboljšajo telesno držo. Spoznali boste, kako si lahko s posameznimi vajami pomagate pri opravljanju vsakodnevnih opravil (delo na vrtu, kuhanje in pospravljanje, igranje z otroki, …) in se s tokom pozitivne energije neizmerno zabavali.

Vadba poteka pod strokovnim vodstvom Ane Janko, diplomirane kineziologinje, ki dobro pozna težave, s katerimi se soočate v vsakdanjem življenju in vaje tudi ustrezno prilagodi vašim potrebam. V skupini se boste najprej ogreli, nato pa izvedli vrsto vaj s prostim telesom ter različnimi pripomočki (elastike, napihljive blazine, žogice, majhne uteži,…). Seveda se prav vsakič vadba spreobrne v prijetno druženje, zato brez skrbi – vedno vam bo lepo, pa še nekaj koristnega boste naredili za svoje telo!

Potek vadbe

  • Uvodno dinamično ogrevane (aerobne vaje)
  • Osnovne gimnastične vaje, primerne starosti udeležencev (razgibavanje)
  • Glavni del: 
    • vadba aktivacije mišic (kinestetično zavedanje)
    • vadba moči in vzdržljivosti – vaje za krepitev telesa s poudarkom na pravilni izvedbi
    • uporaba drobnih pripomočkov (elastike, žogice) in koriščenje raznolikih podlag (različne blazine, oblazinjene kocke) za izboljševanje stabilizacije in hkratno izboljševanje ravnotežja kot tudi zavedanja telesa (preventiva pred padci)
  • zaključni del: umiritev, sproščanje
Vabljeni vsak ČETRTEK DOPOLDAN od 9:05 do 10:05 v igralnico TWIST JUNGLE v QLANDII NOVA GORICA.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#nasvet #šport
Eno pametno, prosim!

Pametne ure osvajajo svet. Že imate svojo?

#dogajanje #šport
Na kavi: V novi trgovini Sport Vision

Tokrat smo se na kavico in klepet zapeljali v Qlandio Novo mesto. Konec avgusta smo tukaj z navdušenjem pozdravili novo športno trgovino Sport Vision in seveda smo o njej takoj želeli izvedeti čim več. 

#šport
Preveri svoje znanje: varno na kolo

Poskrbite za varno kolesarjenje in brezskrbno uživajte na dveh kolesih.

#šport
Zakaj bi morali narediti vsak dan 10.000 korakov?
V tako lepih dneh, ki krasijo pomlad, nas še posebej zamika, da se naužijemo prijetno toplih sončnih žarkov. Izkoristimo to priložnost za novo navado; vsak dan naredimo 10.000 korakov. 
#šport
Kotalke so ponovno QL!
Še nedavno so bile »oldskul«, čez noč so pa postale QL!
DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAPtuj