Qlandia
Proč s spomladansko utrujenostjo
Spopadite se s pomladansko utrujenostjo še danes in to kar s pomočjo domačega hladilnika, svoje postelje in gibanjem zunaj. 
Ob prehodu iz zime v pomlad se mnogi, še posebej tisti bolj vremensko občutljivi, spopadamo s spomladansko utrujenostjo. Krivo je neravnovesje v telesu. Zaradi toplejšega vremena se žile razširijo, pretok krvi v organe se poveča, telo porablja več energije in to posledično vodi v hitrejšo in večjo utrujenost. 
 Zdrava prehrana, vitamini in minerali  Začnite dan z obilnim zajtrkom in imejte nato še vsaj tri manjše obroke, bogate z minerali, zdravimi maščobami in vitamini. Poskrbite za vitamin C, ki je pomemben za krepitev imunskega sistema in dobro presnovo ter vitamine skupine B, magnezij, cink, železo in koencim Q10. Poskusite še vitaminske in prehranske dodatke, ki pomagajo pri utrujenosti in blagodejno delujejo proti stresu. 
Uporabite sezonsko sadje in ovsene kosmiče.
 Urejen ritem spanja  Poskrbite, da se boste zbujali in hodili spat ob približno isti uri, po potrebi pa si privoščite tudi krajši popoldanski počitek. Poskrbite za primerne okoliščine v spalnici: prostor naj bo temen in hladnejši, ležišče kvalitetno ter posteljnina sveža in prijetna na dotik.
Prezračite spalnico in oblecite svežo posteljnino. 
 Gibanje  Telesna aktivnost je najboljše zdravilo proti utrujenosti, pomembna pa je tudi za sprostitev telesa in duha. Zato daljše dneve in sončne žarke izkoristite za gibanje v naravi – telo boste oskrbeli s kisikom ter okrepili živčevje in obrambne mehanizme.
Pot pod noge! Dogodivščine na prostem vas čakajo.
 Pozitivizem in barve  Vzemite si čas tudi za sprostitev, pozitivne misli in smeh. Počnite stvari, ki vas napolnijo z energijo in ne pozabite, da na počutje vplivajo tudi barve. Obdajte se z veselimi in živahnimi barvami ter poskrbite za dobro voljo, počutje in nasmeh!
Pomlad je čas za rumeno, oranžno, roza in rdečo. 

Kako se torej spopasti s to spomladansko nadlogo? Uredite si ritem hranjenja, spanja, gibanja in prostega časa.

Najdite v nakupovalnem centru Qlandia

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#zdravje
Tvoja pot v aktivno življenje
Mali koraki, s katerimi boste ohranili motivacijo, naredili spremembo in obrnili svoje življenje na bolje.
#dom #zdravje
Ostani doma: kaj pa zdaj?

Preberite naše preverjene nasvete, kako prilagoditi svoj dan, ostati družabni in predvsem zdravi.

#zdravje
Že pijete zlato mleko?

Zlato mleko ali »golden latte« je napitek na osnovi mleka in kurkume, ki postaja vse bolj priljubljen. Glavni razlog? Pripisujejo mu več kot 150 zdravilnih učinkov.

#šport #zdravje
Vadba za zdravo hrbtenico

Pridružite se skupini seniorjev na vadbi za zdravje v Qlandii Nova Gorica. S  preventivnimi vajami, ki zmanjšujejo bolečino v hrbtenici iz izboljšujejo telesno držo, bomo poskrbeli za vitalnost in dobro energijo za vaš dan.

#zdravje
Rožnati oktober
Rožnata pentlja oktobra zaznamuje mesec osveščanja o raku dojk. Z rednim samopregledovanjem lahko naredimo veliko za svoje zdravje in premagamo zlobnega sovražnika v samem izvoru.
#zdravje
Se zjutraj težko zbudite?

Preberite naše nasvete, s katerimi boste tudi največji zaspanci pretentali svoj organizem in se hitro spravili na noge.

QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Čeprav so trenutne razmere vse prej kot običajne, se je cvetoča pomlad prikradla v mesto in okolico ter s seboj prinesla srečo in veselje s soncem obsijanih toplih dnih. Svežino in razigranost pomladi smo vnesli tudi v novo številko QL magazina Mini. S pomladnim QL magazinom vam želimo vsaj malo razbremeniti dan in vas z lahkotnim branjem zazibati v prijetno pomlad. Poiščite nasvete za sijočo polt, poskusite naš recept za trendovski poke bowl, rešite nagradno križanko in z nasmehom stopite v sončne dni.
DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAPtuj