Qlandia
Družinski izlet na slap Peričnik

Družinski izlet – ogled ogled slapa Peričnik ter obisk Slovenskega planinskega muzeja v Mojstrani.

Tisto lepo marčevsko soboto smo se z družino odzvali povabilu PD Onger Trzin in se odpeljali proti Gorenjski, natančneje v Zgornjesavinsko dolino. 

Smer: Mojstrana

Iz Trzina smo odrinili ob 8:10 in se z avtobusom odpravili v smeri proti Mojstrani, ki med pohodniki velja za idealno izhodišče v Julijske Alpe in Karavanke oz. vodi v doline Krma, Kot in Vrata. Sredi doline Vrat kraljuje mogočen slap Peričnik. Ste vedeli, da je visok kar 52 m? Do njega smo se sprehodili ob vodotoku Triglavske Bistrice, ki se v Mojstrani izlije v Savo Dolinko.

Slap in poledenela dogodivščina

Pot je tu precej enostavna in vodi po cesti, vendar pa smo si seveda želeli slap ogledati tudi od blizu. Tako smo se od razglednega mostička povzpeli po gozdni poti navzgor, ki je na ta dan še posebej lepo zaledenela. Imeli smo kar nekaj zabavnih pristankov na zadnji plati, a nič hujšega.

Pot navzdol je bila šele dogodivščina! V bistvu je bilo na tem izletu predvideno sankanje in od slapa navzdol smo kar dobro "nasankali" (beri "padci na zadnjo plat").

photo: www.nastja.com
photo: www.nastja.com

Lačni smo ful drugačni!

Po ogledu slapa smo si privoščili kosilo – pravo domačo jed na žlico v Gostilni Psnak v Zgornji Radovni. Otroci so bili pri jedi super hitri, saj jih je sobotno sonce vabilo k igri na prostem. ;)

Kako je videti oprema za zimsko pohodništvo in turno smučanje?

photo: www.nastja.com
photo: www.nastja.com
Po kosilu sta imela Miha in Emil iz PD Onger predstavitev opreme in  pripomočkov za zimsko pohodništvo ter opremo za turno smučanje.  Cel kup zanimivih stvari in smešnih imen kot so dereze, vponke, cepin, lavinska lopata, lavinska sonda za iskanje zasutega pod snegom, pancarji in dilce za turno smučanje, srenač, ki pomaga pri hoji navzgor, samolepilna koža "psi" za hojo s turnimi smučmi in še veliko drugih.

V Slovenskem planinskem muzeju

Pred odhodom domov smo obiskali še Slovenski planinski muzej, ki že navzven pritegne z zanimivo arhitekturo, pa tudi navznoter ni ravno običajna.

Razstava o slovenskem planinstvu daje čudovit občutek, da si se zares povzpel na planino. Visoke stene muzeja že same po sebi delujejo kot plezalne stene, na njih pa so upodobljene fotografije znanih oseb, zgodovinski prizori, zanimive misli in raznorazni planinski motivi. Povsod je pridih zgodovine. Zanimivo in poučno!

photo: www.nastja.com
photo: www.nastja.com
Vse za na izlet v nakupovalnem centru Qlandia
Športne ure FitBit Blaze

Športne ure FitBit Blaze

Pametne in elegantne aktivna ura, ki uporabnikom pomaga priti v formo.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#izlet #otroci
S QLaro po Sloveniji
Naša mala podalpska dežela je polna zanimivih zgodb in čarobnih kotičkov. Raziščite jih v družbi vaših malih sončkov in se pustite navdušiti … znova in znova.
#izlet
V planince: Vogar
Nasvet za izlet.
#izlet
Na popoldanski skok v vodo

Hitro ohladitev po napornem dnevu si lahko privoščite tudi, če niste tik ob morju. Ko je zunaj zares vroče, se odpeljite do katerega od naravnih kopališč in se ohladite v prijetni svežini prekrasnih slovenskih voda. Oglejte si naše predloge, nato pa smuknite v kopalke in se prepustite uživanju!

QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
Čeprav so trenutne razmere vse prej kot običajne, se je cvetoča pomlad prikradla v mesto in okolico ter s seboj prinesla srečo in veselje s soncem obsijanih toplih dnih. Svežino in razigranost pomladi smo vnesli tudi v novo številko QL magazina Mini. S pomladnim QL magazinom vam želimo vsaj malo razbremeniti dan in vas z lahkotnim branjem zazibati v prijetno pomlad. Poiščite nasvete za sijočo polt, poskusite naš recept za trendovski poke bowl, rešite nagradno križanko in z nasmehom stopite v sončne dni.
DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAPtuj