Qlandia
3 nasveti za QL fotko
3 nasveti za QL fotko

Fotogeničen je lahko vsakdo, če le pozna prave trike, kako navdušiti in žareti na prav vsaki fotografiji.

Ne le make up in modna oblačila – odnos do fotografiranja, pristop in energija, ki jo delimo z objektivom so dejavniki, s katerimi naredimo največjo spremembo.

Potisnite obraz naprej in se nasmejte z očmi

Potisnite svoj obraz malce naprej. Občutek bo sprva nekoliko hecen, a številni modeli in fotografi pravijo, da deluje! Obraz bo tako videti ožji, brez retuširanja bo izginila tudi dvojna brada. Izkoristite hecen občutek obrazne poze še za nasmeh z očmi. Rahlo priprite oči, kot da želite pod njimi ustvariti majhne blazinice. Če hecen občutek pri nasmehu z očmi ne pomaga, pomislite na kaj smešnega in se v sebi zahihitajte.

Če nasmehu z očmi dodamo še nasmeh z usti, bo fotografija zagotovo čudovita. Poigrajte se in preizkušajte različne nasmehe. Nasmeh z zaprtimi ustnicami pogosto izpade prisiljen, zato poskusite ustvariti bolj ljubek, odprt nasmeh, tako, da se v ustih z zobmi dotaknete jezika. Če se dobro počutite š širokim nasmehom na vsa usta, se bo vaše veselje do življenja poznalo tudi na fotografiji. 

Poiščite in pokažite svoj QL foto ˈlook'

Raziščite svoj QL foto look – odkrijte svoj QL foto pogled, nasmeh, svoj boljši profil in naj telesno pozo. Ko ugotovite, kaj vam najbolj pristaja, fotografijo načrtujte vnaprej in vadite, vadite, vadite. Z vajo boste premagali tudi negotovost in postali bolj samozavestni pred objektivom.

Resen pogled naravnost v kamero prihranite za osebne dokumente, za QL fotko pa se ne bojte rahlo nagniti glavo in telo obrniti nekoliko stran od kamere. Tako boste dosegli zanimiv in sproščen videz. Ko enkrat veste, kaj deluje za vas, in z vajo to sproščeno dosežete, bo fotogeničnost postala vaša vsakdanja rutina. Nagrada za vložen trud pa bo super fotka, katero bodo vsi občudovali!

Roka v bok

Če je fotografiranje za vas mučno in se ne marate fotografirati, ali pa če si želite svoje fotografije narediti bolj QL, uporabite preverjeno pozo z rdeče preproge: roko postavite v bok. S to pozo se boste na fotografiranju počutili bolj samozavestno, saj boste tako telesu nudili podporo, kar se bo odražalo tudi na obrazu. Poskusite pozo tudi, če bo na fotografiji videz zgolj obraz – kontrola telesa in dobra telesna drža bosta izboljšali fotografijo!

Za še bolj QL fotografijo nagnite zgornji del telesa malce navzven, da ustvarite kot med zgornjim in spodnjim delom. Roko postavite direktno na bok in komolec zasukajte nazaj, tako da je obrnjen stran od telesa in ne pravokotno nanj. Končni videz bo tako bolj naraven, drža pa bolj glamurozna.  

 

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#nasvet #šport
Eno pametno, prosim!

Pametne ure osvajajo svet. Že imate svojo?

#nasvet
Kaj beremo to jesen?
Čas je, da oblečemo mehek pulover, se zabubimo pod najljubšo odejo in polni navdušenja potegnemo novo knjigo na plan.
#nasvet #zdravje
Poletna intimna nega

Za intimno nego moramo seveda poskrbeti v vsakem letnem času, vendar je poleti še toliko bolj pomembno da se je lotimo pravilno. Vročina in vlaga spodbujata potenje, kar je lahko izjemno neprijetno za intimne predele. Na kaj moramo biti v vročih dneh še posebej pozorni?

#nasvet
Kuža in jaz: kako se odpraviti na počitnice z avtom
Prihaja poletje in čas, ko razmišljamo o načrtih za počitnice. Boste svojega zvestega štirinožnega prijatelja vzeli s seboj na pot? Da bo vožnja s kužkom v jeklenem konjičku prijetna in varna za vse, je potrebno upoštevati nekaj preprostih pravil.
#nasvet
7 QL trikov, kako lahko uporabite zobno pasto

To, da poskrbi za čiste zobe in svež zadah že vsi vemo. Kaj pa lahko še očistite z njo?

#nasvet
4 domači postopki barvanja pirhov
Od otroško zabavnih do moderno elegantnih – pripravili smo vam kar nekaj idej, kako doma ustvariti prelivajoče se barvne pirhe in z njimi okrasiti velikonočno mizo.
QL MAGAZIN
Prelistaj po novih QL trendih
V Qlandii vas že čaka sveža številka QL magazina STYLE, polna svežih QL modnih trendov, novosti in idej za bolj hladne jesenske in zimske dni. »Ta dolg« magazin, kot mu pri nas rečemo, prinaša vse najboljše, kar vam je na voljo v nakupovalnih centrih Qlandia. Pobrskajte po izjemnih modnih kosih novih kolekcij za jesen in zimo 2019/2020, poiščite idejo ali dve za aktivnosti v družbi najmlajših, odkrijte najboljše iz sveta tehnologije in še in še.
Izberite vrednost
Izberite tip darilne kartice
Že imate svojo QL kartico?

QL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.