Qlandia
Tanek puli – modni kos, ki ga to jesen obožujemo!

V kombinaciji z blazerjem, kombinezonom, obleko z naramnicami ali širokimi hlačami – tanek puli je modni kos, brez katerega si letošnje jeseni ne predstavljamo.

Prišla je jesen in z njo čas, ko jutra niso več tako prijetna in s soncem obsijana, kot smo jih bili navajeni poleti. Vendar ni vse sivo, kar diši po jeseni. Ko stopimo v modno sfero, prinaša ta prehodni letni čas celo paleto toplih, zemeljskih barv in prijetno mehkih materialov, ki preprosto kličejo po novih izvirnih modnih kombinacijah. Plastenje, uporaba poletnih oblačil v kombinaciji s toplimi pleteninami, posebni plašči in blazerji s karakterjem, masivna obutev … domišljija preprosto nima meja!

Ob boku prodornim, izstopajočim modnim kosom se to sezono pojavlja tudi zelo preprosta pletenina, ki pa odlično dopolnjuje markantne izbire in naredi končni styling izjemno šik. Govorimo seveda o tankem puliju, preprostem in prefinjenem zgornjem delu, na katerega privrženci modne klasike prisegajo že več desetletij. Puli v črni barvi so tako nosile že ikonične filmske igralke, kot so Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor in Marilyn Monroe, oblekli pa so ga tudi filozofi, intelektualci, kreativci in poslovneži (zagotovo vsi poznamo znamenito »delovno uniformo« Steva Jobsa). Na modni sceni je tako oprijet črn puli ostajal v domeni klasike kot kos oblačila, ki daje samozavest, zaradi ovratnika pa daje tudi občutek avtoritete, uglajenosti in udobja.

V zadnjih letih pa klasičen oprijet puli (predvsem v hladnejših mesecih) doživlja pravi preporod. Velike Instagram modne ikone ga vse pogosteje vključujejo v svoje modne izbire, in sicer kot dopolnilo izstopajočim modnim kosom. Letošnjo jesen bomo tako zasledili pravo malo poplavo minimalističnih, elegantnih pulijev v klasičnih nevtralnih barvah, kot so črna, kamelje rjava, kožna, kaki zelena, biserno bela in temno modra, ki se odlično zlijejo z bolj vpadljivimi kroji in vzorci ter slogu dodajo jesensko toplino. Za bolj avantgardni slog lahko izberete tudi katero od trendovskih barv letošnje jeseni, recimo vinsko rdečo, masleno rumeno ali kamnito modro, ali poudarite svojo bolj divjo plat in pod kose nevtralnih barv oblečete puli v eni od neonskih barv.

Kako kombiniramo puli v letu 2019?

Za izjemno sodoben videz puli oblečemo pod oversize statement suknjič v slogu 80. in 90. let s širokimi podloženimi rameni. Če ga oblečemo pod poletno obleko z naramnicami ali utility kombinezon, lahko svoje najljubše poletne kose nosimo še dolgo v hladnejše dni. Izjemno šik pa zgleda tudi v kombinaciji s širokimi hlačami,bogatimi širokimi krili in na sploh drugimi modnimi kosi, ki pritegnejo pozornost.

http://becomechic.com
http://becomechic.com
http://fashiontrendwalk.com
http://fashiontrendwalk.com
http://fashiontrendwalk.com
http://fashiontrendwalk.com
https://www.glamour.com
https://www.glamour.com
Pinterest
Pinterest
trytuesday.com
trytuesday.com
Webstaqram.com
Webstaqram.com
Pinterest
Pinterest

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#moda #moda
6 rdečih luči za zgrešene nakupe
Recite ne modnim kosom, ki bodo še opremljeni z etiketo v omari čakali na boljše čase. Preverite, kako obvladati svoje nakupe in se izogniti tistim, za katere vam bo kmalu žal.
#moda
Sezona medvedov v polnem razmahu

Puhasti in topli plišasti plašči (»teddybear coat«) so osvojili srca številnih modnih navdušenk. Že imate svojega najljubšega zimskega medvedka?

#moda #lepota
Iz pisarne na zabavo
Kako svoj dnevni videz hitro preleviti v bolj glamuroznega, primernega za številne praznične zabave? Ko morate iz dnevnih obveznosti hitro skočiti na zabavo (ali poslovno večerjo), se držite teh petih korakov.
#moda
QL torbe za šolske dni

Naveličani klasičnih nahrbtnikov? Poiščite modno torbo, s katero ustvarite popoln šolski slog.

#moda
Trend: urbani safari

Nevtralni toni, ki se v utility slogu prepletajo z živalskimi vzorci, velikimi kosi nakita in modnimi dodatki, ki odražajo naravo. Dobrodošli v urbani džungli.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVA