Qlandia
6 rdečih luči za zgrešene nakupe
Recite ne modnim kosom, ki bodo še opremljeni z etiketo v omari čakali na boljše čase. Preverite, kako obvladati svoje nakupe in se izogniti tistim, za katere vam bo kmalu žal.

Nakupovanje. Eni ga obožujemo, drugim pa predstavlja pravo muko. Ne glede na to, v katero skupino sodimo, pa je vsakega med nami ponudba modnih trgovin zagotovo kdaj tako očarala, da smo pristali v nakup nečesa, kar nikoli nismo oblekli ali uporabili. »Samo še kak kilogramček zgubim, pa mi bodo te kavbojke super pristajale!« »Saj v teh čevljih ne bom veliko hodila …« »Ta obleka bo super za kako pomembno priložnost!« »Modni guruji pravijo, da bo to hit poletja!« … zveni znano?

To, kar se sprva zdi odličen nakup, pogosto roma le iz nakupovalne vrečke v omaro, kjer še opremljeno z etiketo trgovine čaka na boljše čase. Tudi to zveni znano, kajne?

Za bolj pametne nakupe, predvsem take, v katerih boste uživali še dolgo po tem, ko boste iz modnega kosa etiketo odstranili, smo vam pripravili kratek seznam rdečih luči, ki kažejo na nevarnost zgrešenega nakupa. V široki modni ponudbi nakupujte premišljeno – hvaležna vam ne bo samo denarnica, temveč tudi okolje, saj manj zavrženih oblačil pomeni tudi manj onesnaževanja na račun hitre mode.
 Rdeča luč št. 1 
Popularni trendi, ki vam niso všeč
To, da določena torbica preplavlja Instagram ali da svetovno znana starleta prisega na novo trendovsko barvo oblačil še ne pomeni, da jo morate v svoji garderobi nujno imeti tudi vi. Pomislite, ali vam je trend sploh všeč in ali se ujema z vašim slogom in osebnostjo. Če je odgovor ne, obstaja velika verjetnost, da z vami nikoli ne bo resnično zaživel.

 Rdeča luč št. 2 
Impulzivni nakupi
Ljubezen na prvi pogled se ne zgodi samo med ljudmi, temveč tudi pri oblačilih in (oh, kako dobro vemo) čevljih. Ne dovolite, da trenutna čustva zameglijo vaš razum. Ko se na prvi pogled zaljubite v modni kos v izložbi trgovine, pomislite, ali ga res potrebujete. Ga boste oblekli/obuli? Kdaj? Ob kateri priložnosti? S čim ga boste kombinirali? Če odgovorov nimate na dlani, z nakupom raje počakajte. Saj nočete, da ta ljubezen obvisi na klinu, khm, obešalniku, kajne?

 Rdeča luč št. 3 
Razprodaje
Napis ZNIŽANO, predvsem v kombinaciji z višjim številom odstotkov, lahko pri nakupih pogosto zamegli razum. To, da je modni kos znižan, še ne pomeni, da ga morate nujno imeti. Morda je cena res ugodna, vendar na račun tega ne nižajte kriterijev okusa in sloga, še manj pa ne kupujte na razprodajah napačnih velikosti, ker je kos v vaši številki že pošel.

 Rdeča luč št. 4 
Nakupi v preveliki/premajhni številki
Ta rdeča luč je pogosto povezana z zgornjo. Na razprodajah se namreč največkrat zgodi, da niso vse številke na voljo, zato se na račun znižanja odločimo za številko večje ali manjše kose od tistega, kar običajno nosimo. Velika napaka! Taka oblačila in obutev bodo čepela v omari, pa čeprav so vam izjemno všeč. V njih se ne boste počutili dobro, tiščala in žulila vas bodo, prav tako pa ne bodo poudarjala tistih adutov, na katere ste najbolj ponosni.

 Rdeča luč št. 5 
Že med pomerjanjem vam ni udobno
Če se že v garderobi med pomerjanjem v modnem kosu ne počutite udobno in samozavestno, je to velik znak, da bo vaš nakup obtičal v omari. Prisluhnite sebi in svojim občutkom. Tudi če vas prijateljica, partner ali trgovka nagovarjajo, da ste videti izjemno, edini pomemben dejavnik je vaše počutje. Takoj, ko imate občutek, da nekaj ni narejeno za vas, naj to raje ostane v trgovini.

 Rdeča luč št. 6 
Čevlji, ki vas že v trgovini tiščijo
Lepi čevlji nas pogosto premamijo v zgrešen nakup. Še tako izjemno moden in prefinjen videz ne bo odpravil bolečine, ki se pojavi ob napačnem kopitu za naše stopalo. Vas že ob pomerjanju v trgovini tiščijo oziroma povzročajo bolečino v stopalu? Zamižite, pospravite jih in iščite dalje. Če se bolečina pojavi že po nekaj korakih, samo pomislite kako bo, ko se boste sprehodili po mestu ali v njih preplesali celo noč.

Bi radi tudi vi prispevali svoje ideje, znanje ali zanimiva doživetja? Izpolnite obrazec in nam jih posredujte v obliki članka, fotografije ali video posnetka. Veselimo se vašega sodelovanja!

#moda
Sezona medvedov v polnem razmahu

Puhasti in topli plišasti plašči (»teddybear coat«) so osvojili srca številnih modnih navdušenk. Že imate svojega najljubšega zimskega medvedka?

#moda #lepota
Iz pisarne na zabavo
Kako svoj dnevni videz hitro preleviti v bolj glamuroznega, primernega za številne praznične zabave? Ko morate iz dnevnih obveznosti hitro skočiti na zabavo (ali poslovno večerjo), se držite teh petih korakov.
#moda
Tanek puli – modni kos, ki ga to jesen obožujemo!

V kombinaciji z blazerjem, kombinezonom, obleko z naramnicami ali širokimi hlačami – tanek puli je modni kos, brez katerega si letošnje jeseni ne predstavljamo.

#moda
QL torbe za šolske dni

Naveličani klasičnih nahrbtnikov? Poiščite modno torbo, s katero ustvarite popoln šolski slog.

#moda
Trend: urbani safari

Nevtralni toni, ki se v utility slogu prepletajo z živalskimi vzorci, velikimi kosi nakita in modnimi dodatki, ki odražajo naravo. Dobrodošli v urbani džungli.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVAQL novičke

Le skrbno izbrane in prečesane e-novice po vašem okusu. Vas zanimajo nagradne igre, dogodki, zanimivo in poučno branje ali morda kar vse? Izberite s čim vam lahko enkrat mesečno polepšamo dan.

Sporočite nam

Vas je v Qlandii kaj povsem navdušilo, presenetilo ali morda spravilo v slabo voljo? Tu smo za vaše zadovoljstvo in dobro počutje, zato nam vse pohvale, mnenja ali morebitne pritožbe sporočite s klikom na spodnji gumb.

DARILNA KARTICA SUPERNOVA
Super darilo za izpolnitev najlepših želja.
DARILNA KARTICA SUPERNOVA